Apple uppdaterar Google Covid-19 varningssystem för att öka antagandet

iPhone 12, Apple iPhone 12, iPhone 12 nyheter, iPhone 12 rykten, iPhone 12 släppdatum, iPhone 12 funktioner, iPhone 12 specifikationer

Apple Inc sa att möjligheten att använda kontaktspårning utan en app kommer att rulla ut till iPhones på tisdag, medan Google sa att Android-enheter kommer att få denna kapacitet i en mer begränsad form senare denna månad.

Företagen sa att detta kommer att öka antagandet av systemet, som har börjat identifiera Covid-19-exponeringar. Det fungerar fortfarande bara i regioner där folkhälsovården erbjuder appar. Tekniken har varit långsam att fånga i vissa länder.

Apple inkluderade uppdateringen i en testversion av sin iOS-programvara förra veckan. Det blev allmänt tillgängligt på tisdag med lanseringen av iOS 13.7. Funktionen, känd som Exposure Notifications Express, fungerar också på Android-enheter som kör version 6.0 och senare.

Medan iOS-användare inte behöver installera en app, kommer Android-enhetsägare att uppmanas att installera en folkhälsoapp som genereras av Google med information från lokala hälsovårdsmyndigheter. Det hoppar över ett steg där en folkhälsoorganisation behöver utveckla sin egen app till fullo.

Teknikjättarna sa att 25 amerikanska stater, territorier och Washington DC undersöker exponeringsanmälningssystem, som skulle täcka mer än 55% av den amerikanska befolkningen. Bara sex stater har hittills lanserat systemet och det har rullats ut i 20 länder och regioner.

“Som nästa steg i vårt arbete med folkhälsomyndigheterna om exponeringsmeddelanden gör vi det lättare och snabbare för dem att använda exponeringsanmälningssystemet utan att de behöver bygga och underhålla en app”, säger företagen i ett uttalande. .

Virginia, Washington DC, Nevada och Maryland kommer att vara de första som lanserar kontaktspårning utan att behöva en app. Fler stater kommer att lägga till stöd senare i år, sa företagen.

Utan en app underhålls systemet i inställningsapparna på Apple- och Android-enheter. Som med den ursprungliga metoden använder den Bluetooth för att avgöra hur nära och hur länge en användare är från en annan person. Om en användare matar in i sin enhet att de har testat positivt för Covid-19 kommer en person med en telefon som nådde tröskeln baserat på tid och avstånd att meddelas om en eventuell exponering.

Relaterade Artiklar

Back to top button