Apple TV + vs. Disney +: Vad vi vet hittills

Även om det förmodligen är dåliga nyheter för dina månatliga utgifter, lanserar Disney och Apple snart sina egna videostreamingtjänster, Apple TV + och Disney +.

Med tanke på populariteten och utbredningen av båda varumärkena är det en säker satsning att var och en kommer att locka bred publik. Nedan är vår kompletta guide till allt vi vet om dessa kommande tjänster. Vi uppdaterar när vi lär oss mer och publicerar fullständiga recensioner av varje tjänst efter att de lanseras.

Prissättning och släppdatum

Disney + startar den 12 november 2019 och kostar antingen 6,99 dollar per månad eller 69,99 dollar per år. Ett paket med Hulus annonsstödda nivå, ESPN + och Disney +, kommer också att finnas för 12,99 USD per månad.

Om du inte visste kontrollerar Disney effektivt Hulu och äger direkt ESPN, vilket gör det här varierade underhållningspaketet möjligt. I en värld där innehållsägare sekvestrerar program på separata plattformar, är det ett bra förslag, även med annonser på Hulu och det faktum att ESPN + inte är vårt bästa val för den bästa sportströmningstjänsten. Som jämförelse kostar Netflix grundplan $ 8,99 per månad och dess standardplan, som låser upp HD-strömmar och två samtidiga strömmar, kostar $ 12,99 per månad.

Vid september-evenemanget meddelade Apple att de första Apple TV + -programmen kommer att finnas tillgängliga den 1 november i över 100 länder och att tjänsten endast kostar $ 4,99 per månad för hela familjen. Den här prissättningen gör den till en av de billigaste videostreamingtjänsterna, med underskott på Disney +, CBS All Access ($ 5,99 per månad) och Amazon Prime Video ($ 8,99 per månad). Du kan till och med få ett gratis tjänsteår med köp av en iPod Touch, iPhone, iPad, Mac eller Apple TV från och med den 10 september.

Tillgängligt innehåll

Disney är en innehållsgigant och som sådan kommer Disney + att ta de största namnen på underhållning på en plattform. Disney äger Pixar och National Geographic, liksom Marvel och franchises; allt tillsammans är det en formidabel samling av innehåll.

Emellertid har Disney redan meddelat massor av kommande originalprogrammering, inklusive en serie,,, och. För mer information om dess innehållsplaner, kolla in allt du kan se på Disney +.

Tack vare Disneys förvärv av 21st Century Fox kommer toppshower från det nätverket, till exempel, också att dyka upp. Vi vet inte hur mycket av Foxs katalog som kommer att göra det, men vi tvivlar på att Disney skulle låta någon av Foxs underhållningstillgångar gå till spillo.

Apple TV + kommer att sätta sitt krav på originalinnehåll. Under det första tillkännagivandet tillbaka i mars tillkännagav Apple flera olika shower och projekt exklusivt för sin tjänst, inklusive (med Reese Witherspoon, Jennifer Aniston och Steve Carell), ett science-fiction-drama som heter (med Jason Momoa och Alfre Woodard), och flera Oprah-projekt.

Apple planerar att släppa nya original varje månad, men vi är fortfarande inte säkra på hur många vi kan förvänta oss. Apple noterar att de flesta av sina original kommer att starta med tre avsnitt att starta, följt av nya avsnitt varje vecka (ungefär som på Hulu). Andra serier kan släppa hela säsonger samtidigt.

Plattformar

Disney + kommer att finnas tillgängligt på mobila plattformar (iOS och Android), spelkonsoler (PlayStation 4 och Xbox One) och plattformar för mediastreaming (Android TV, Apple TV, Chromecast och Roku). Enligt rapporter stöds inte Amazon Fire TV-enheter vid lanseringen.

Apple TV + är en del av Apple TV-appen, som är tillgänglig på iOS och Apple TV. Den förnyade appupplevelsen kommer till Mac på hösten. Enligt Apple kan intresserade användare prenumerera på och titta på Apple TV + från tv.apple.com i webbläsarna Safari, Chrome och Firefox. Dessutom kommer Apple TV + att finnas tillgängligt på utvalda LG-, Samsung-, Sony- och Vizio-plattformar, samt Amazon Fire TV och Roku-enheter.

Enligt en tidig praktisk förhandsgranskning av Disney + stöder tjänsten 4K- och HDR-streaming, upp till fyra samtidiga strömmar och sju användarprofiler för varje prenumeration. Disney +: s webbplats bekräftar också att den stöder obegränsad nedladdning av filmer och TV-program offline. Dessa är förstklassiga specifikationer. Vi hoppas att med tanke på profilalternativen innehåller Disney + omfattande funktioner för föräldrakontroll och kompetenta rekommendationer för varje användare.

Vi känner inte till alla specialfunktioner som Apple TV + kommer att erbjuda, men vi förväntar oss att det stöder 4K-strömmar på vissa plattformar, till exempel Apple TV 4K. Familjedelning har bekräftats. Apple TV +: s program och filmer kommer att vara tillgängliga offline och utan reklam, medan tillgänglighetsfunktionerna inkluderar undertexter och ljudbeskrivningar.

Verkligheten

Vi kan förmodligen diskutera behovet av fler videostreamingtjänster för alltid, men verkligheten i videostreamingindustrin är att konsumenterna kommer att behöva betala för flera tjänster för att få allt innehåll de och deras familjer vill ha.

Så mycket som några av våra läsare insisterar på att de inte är intresserade av kommande tjänster är Disney + sannolikt ett måste för alla unga familjer, döda Star Wars-fans och Marvel-fanatiker. CBS All Access lyckades vinna över vissa tittare med en enda franchise, så jag ser ingen anledning till varför Disney inte kan locka en mycket större publik, med tanke på dess dominans under de senaste decennierna.

Apple-användare, på gott och ont, älskar att älska Apple-produkter. Kommer många iPhone- och iPad-ägare att helt enkelt prenumerera på grund av Apple-namnet? Förmodligen. Det står inte heller för möjligheten att Apple har några äkta hits på sin plattform, vilket kan locka ännu fler människor som inte vill missa det senaste kulturfenomenet.

För mer insikt om framtiden för videostreamingindustrin, läs vår analys av alla nya underhållningsjättar.

Relaterade Artiklar

Back to top button