Apple TV + vs. Disney +: Vad vi vet hittills

Apple TV + vs. Disney +: Vad vi vet hittills

Även om det förmodligen Ă€r dĂ„liga nyheter för dina mĂ„natliga utgifter, lanserar Disney och Apple snart sina egna videostreamingtjĂ€nster, Apple TV + och Disney +.

Med tanke pÄ populariteten och utbredningen av bÄda varumÀrkena Àr det en sÀker satsning att var och en kommer att locka bred publik. Nedan Àr vÄr kompletta guide till allt vi vet om dessa kommande tjÀnster. Vi uppdaterar nÀr vi lÀr oss mer och publicerar fullstÀndiga recensioner av varje tjÀnst efter att de lanseras.

PrissÀttning och slÀppdatum

Disney + startar den 12 november 2019 och kostar antingen 6,99 dollar per mÄnad eller 69,99 dollar per Är. Ett paket med Hulus annonsstödda nivÄ, ESPN + och Disney +, kommer ocksÄ att finnas för 12,99 USD per mÄnad.

Om du inte visste kontrollerar Disney effektivt Hulu och Àger direkt ESPN, vilket gör det hÀr varierade underhÄllningspaketet möjligt. I en vÀrld dÀr innehÄllsÀgare sekvestrerar program pÄ separata plattformar, Àr det ett bra förslag, Àven med annonser pÄ Hulu och det faktum att ESPN + inte Àr vÄrt bÀsta val för den bÀsta sportströmningstjÀnsten. Som jÀmförelse kostar Netflix grundplan $ 8,99 per mÄnad och dess standardplan, som lÄser upp HD-strömmar och tvÄ samtidiga strömmar, kostar $ 12,99 per mÄnad.

Vid september-evenemanget meddelade Apple att de första Apple TV + -programmen kommer att finnas tillgÀngliga den 1 november i över 100 lÀnder och att tjÀnsten endast kostar $ 4,99 per mÄnad för hela familjen. Den hÀr prissÀttningen gör den till en av de billigaste videostreamingtjÀnsterna, med underskott pÄ Disney +, CBS All Access ($ 5,99 per mÄnad) och Amazon Prime Video ($ 8,99 per mÄnad). Du kan till och med fÄ ett gratis tjÀnsteÄr med köp av en iPod Touch, iPhone, iPad, Mac eller Apple TV frÄn och med den 10 september.

TillgÀngligt innehÄll

Disney Àr en innehÄllsgigant och som sÄdan kommer Disney + att ta de största namnen pÄ underhÄllning pÄ en plattform. Disney Àger Pixar och National Geographic, liksom Marvel och franchises; allt tillsammans Àr det en formidabel samling av innehÄll.

Emellertid har Disney redan meddelat massor av kommande originalprogrammering, inklusive en serie,,, och. För mer information om dess innehÄllsplaner, kolla in allt du kan se pÄ Disney +.

Tack vare Disneys förvÀrv av 21st Century Fox kommer toppshower frÄn det nÀtverket, till exempel, ocksÄ att dyka upp. Vi vet inte hur mycket av Foxs katalog som kommer att göra det, men vi tvivlar pÄ att Disney skulle lÄta nÄgon av Foxs underhÄllningstillgÄngar gÄ till spillo.

Apple TV + kommer att sÀtta sitt krav pÄ originalinnehÄll. Under det första tillkÀnnagivandet tillbaka i mars tillkÀnnagav Apple flera olika shower och projekt exklusivt för sin tjÀnst, inklusive (med Reese Witherspoon, Jennifer Aniston och Steve Carell), ett science-fiction-drama som heter (med Jason Momoa och Alfre Woodard), och flera Oprah-projekt.

Apple planerar att slÀppa nya original varje mÄnad, men vi Àr fortfarande inte sÀkra pÄ hur mÄnga vi kan förvÀnta oss. Apple noterar att de flesta av sina original kommer att starta med tre avsnitt att starta, följt av nya avsnitt varje vecka (ungefÀr som pÄ Hulu). Andra serier kan slÀppa hela sÀsonger samtidigt.

Plattformar

Disney + kommer att finnas tillgÀngligt pÄ mobila plattformar (iOS och Android), spelkonsoler (PlayStation 4 och Xbox One) och plattformar för mediastreaming (Android TV, Apple TV, Chromecast och Roku). Enligt rapporter stöds inte Amazon Fire TV-enheter vid lanseringen.

Apple TV + Àr en del av Apple TV-appen, som Àr tillgÀnglig pÄ iOS och Apple TV. Den förnyade appupplevelsen kommer till Mac pÄ hösten. Enligt Apple kan intresserade anvÀndare prenumerera pÄ och titta pÄ Apple TV + frÄn tv.apple.com i webblÀsarna Safari, Chrome och Firefox. Dessutom kommer Apple TV + att finnas tillgÀngligt pÄ utvalda LG-, Samsung-, Sony- och Vizio-plattformar, samt Amazon Fire TV och Roku-enheter.

Enligt en tidig praktisk förhandsgranskning av Disney + stöder tjÀnsten 4K- och HDR-streaming, upp till fyra samtidiga strömmar och sju anvÀndarprofiler för varje prenumeration. Disney +: s webbplats bekrÀftar ocksÄ att den stöder obegrÀnsad nedladdning av filmer och TV-program offline. Dessa Àr förstklassiga specifikationer. Vi hoppas att med tanke pÄ profilalternativen innehÄller Disney + omfattande funktioner för förÀldrakontroll och kompetenta rekommendationer för varje anvÀndare.

Vi kÀnner inte till alla specialfunktioner som Apple TV + kommer att erbjuda, men vi förvÀntar oss att det stöder 4K-strömmar pÄ vissa plattformar, till exempel Apple TV 4K. Familjedelning har bekrÀftats. Apple TV +: s program och filmer kommer att vara tillgÀngliga offline och utan reklam, medan tillgÀnglighetsfunktionerna inkluderar undertexter och ljudbeskrivningar.

Verkligheten

Vi kan förmodligen diskutera behovet av fler videostreamingtjÀnster för alltid, men verkligheten i videostreamingindustrin Àr att konsumenterna kommer att behöva betala för flera tjÀnster för att fÄ allt innehÄll de och deras familjer vill ha.

SÄ mycket som nÄgra av vÄra lÀsare insisterar pÄ att de inte Àr intresserade av kommande tjÀnster Àr Disney + sannolikt ett mÄste för alla unga familjer, döda Star Wars-fans och Marvel-fanatiker. CBS All Access lyckades vinna över vissa tittare med en enda franchise, sÄ jag ser ingen anledning till varför Disney inte kan locka en mycket större publik, med tanke pÄ dess dominans under de senaste decennierna.

Apple-anvÀndare, pÄ gott och ont, Àlskar att Àlska Apple-produkter. Kommer mÄnga iPhone- och iPad-Àgare att helt enkelt prenumerera pÄ grund av Apple-namnet? Förmodligen. Det stÄr inte heller för möjligheten att Apple har nÄgra Àkta hits pÄ sin plattform, vilket kan locka Ànnu fler mÀnniskor som inte vill missa det senaste kulturfenomenet.

För mer insikt om framtiden för videostreamingindustrin, lÀs vÄr analys av alla nya underhÄllningsjÀttar.