Apple TV + lanseras 1 november för 4,99 USD per mÄnad

Apple TV + lanseras 1 november för 4,99 USD per mÄnad

Apples videostreamingtjÀnst har Àntligen ett slÀppdatum och ett pris: Apple TV + lanseras den 1 november i mer Àn 100 lÀnder för bara 4,99 dollar per mÄnad.

Efter rapporter om att tjÀnsten kan kosta sÄ mycket som $ 9,99, bestÀmde Apple sig för att prissÀtta Netflix, Disney + och andra strömmande konkurrenter pÄ pris och ge bort det gratis, för att starta. PÄ scenen vid Apple-evenemanget i Cupertino meddelade Tim Cook att alla kunder som köper en ny iPhone, iPad, Mac eller Apple TV-enhet fÄr ett Är med Apple TV + gratis.

Vid lanseringen kommer Apple TV + bara att ha en handfull program, inklusive kabelnyhetsdrama The Morning Show med Jennifer Aniston, Steve Carell och Reese Witherspoon, framtida postapokalyptiska serier med Jason Momoa och Alfre Woodard i huvudrollen, och en Emily Dickinson biopicserie med Hailee Steinfeld, som ocksÄ ryktas spela Kate Bishop i Jeremy Renner Hawkeye spinoff för Disney +.

Cook sa att Apple kommer att lÀgga till fler original varje mÄnad, men specificerade inte en exakt lanseringsschema för sina andra serier och filmer i innehÄllspipeline. Under tiden Àr Apple och Disney redo för en markant konkurrens nÀr bÄda tjÀnsterna lanseras i november. Disney + lanseras den 12 november för $ 6,99 per mÄnad (eller $ 12,99 med Hulu och ESPN +). Apple fÄr ett tvÄ veckors försprÄng, men dess innehÄllsbibliotek saknar betydligt.

Apple konkurrerar om begrĂ€nsat konsumentintresse och underhĂ„llningsbudgetar för nya streamingtjĂ€nster, sĂ„ att prissĂ€tta tjĂ€nsten lĂ„gt med ett brett freebie-erbjudande Ă€r ett bra sĂ€tt att fĂ„ intresse och öka sin abonnentbas snabbt innan Ă€nnu fler tjĂ€nster – frĂ„n HBO Max till NBCUniversals streamingapp — GĂ„ in i striden 2020.

Apple meddelade ocksÄ idag att dess spelströmningstjÀnst, Apple Arcade, anlÀnder den 19 september, ocksÄ för 4,99 dollar per mÄnad.