Apple TV + lanseras 1 november för 4,99 USD per månad

Apples videostreamingtjänst har äntligen ett släppdatum och ett pris: Apple TV + lanseras den 1 november i mer än 100 länder för bara 4,99 dollar per månad.

Efter rapporter om att tjänsten kan kosta så mycket som $ 9,99, bestämde Apple sig för att prissätta Netflix, Disney + och andra strömmande konkurrenter på pris och ge bort det gratis, för att starta. På scenen vid Apple-evenemanget i Cupertino meddelade Tim Cook att alla kunder som köper en ny iPhone, iPad, Mac eller Apple TV-enhet får ett år med Apple TV + gratis.

Vid lanseringen kommer Apple TV + bara att ha en handfull program, inklusive kabelnyhetsdrama The Morning Show med Jennifer Aniston, Steve Carell och Reese Witherspoon, framtida postapokalyptiska serier med Jason Momoa och Alfre Woodard i huvudrollen, och en Emily Dickinson biopicserie med Hailee Steinfeld, som också ryktas spela Kate Bishop i Jeremy Renner Hawkeye spinoff för Disney +.

Cook sa att Apple kommer att lägga till fler original varje månad, men specificerade inte en exakt lanseringsschema för sina andra serier och filmer i innehållspipeline. Under tiden är Apple och Disney redo för en markant konkurrens när båda tjänsterna lanseras i november. Disney + lanseras den 12 november för $ 6,99 per månad (eller $ 12,99 med Hulu och ESPN +). Apple får ett två veckors försprång, men dess innehållsbibliotek saknar betydligt.

Apple konkurrerar om begränsat konsumentintresse och underhållningsbudgetar för nya streamingtjänster, så att prissätta tjänsten lågt med ett brett freebie-erbjudande är ett bra sätt att få intresse och öka sin abonnentbas snabbt innan ännu fler tjänster – från HBO Max till NBCUniversals streamingapp — Gå in i striden 2020.

Apple meddelade också idag att dess spelströmningstjänst, Apple Arcade, anländer den 19 september, också för 4,99 dollar per månad.

Relaterade Artiklar

Back to top button