Apple TV-appen moderniseras för direkta abonnemang på kanaler

Apple försöker hämta strömmande video för att kompensera för en avmattning i iPhone-försäljningen. (Bild: AP)

Apple-användare kommer att kunna prenumerera på HBO, Showtime och en handfull andra kanaler direkt via Apples nya TV-app, vilket kringgår behovet av att ladda ner eller starta en separat app.

De nya funktionerna på måndagen kommer före Apples plan att erbjuda sina egna originalshow, inklusive de från Oprah Winfrey och Steven Spielberg. Dessa program kommer att ingå i en Apple TV Plus-prenumeration som kommer senare i år till ett ännu inte offentliggjort pris.

Hulu och Amazon erbjuder redan premiumkanaler som tillägg till sina vanliga prenumerationer, och båda har originalprogram. Apple försöker hämta strömmande video för att kompensera för en avmattning i iPhone-försäljningen.

Även om dessa kanaler redan är tillgängliga som en del av enskilda appar för iPhones, iPads eller Apple TV, kan köp av prenumerationer via Apple tillåta användare att titta på dessa videor direkt i Apples app.

De kommer också att kunna ladda ner videor för att titta på när det inte finns en internetanslutning, något som inte alltid är tillgängligt via de enskilda apparna.

En fångst: Prenumerationer via den nya Apple TV-appen och enskilda kanalappar behandlas separat. Så för att få nedladdningsfunktionen skulle användare behöva avbryta sin befintliga HBO-prenumeration och registrera sig igen via Apple TV. När de väl gjort det kommer de inte längre att kunna titta på HBO: s egen app.

Den nya Apple TV-appen kommer också att innehålla program och filmer som köpts via Apples iTunes-butik och introducera en ny sektion med barnvänliga videor.

Relaterade Artiklar

Back to top button