Apple Touts Camera ForbÀttringar pÄ iPhone 11 Lineup

Apple Touts Camera ForbÀttringar pÄ iPhone 11 Lineup

Apples iPhone 11 Àr hÀr. PÄ scenen pÄ Steve Jobs Theatre i Cupertino idag debuterade Tim Cook och företaget iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max, en smartphone-serie som kommer med stora kameraförbÀttringar, nya skÀrmar och en mÀngd funktioner och prestandaförbÀttringar under huven.

IPhone 11 börjar pĂ„ $ 699, iPhone 11 Pro pĂ„ $ 999 och 11 Pro Max pĂ„ $ 1.099. FörbestĂ€llningar öppnar denna fredag ​​13 september klockan 5 PT och telefonerna börjar levereras den 20 september. HĂ€r Ă€r en sammanfattning av alla nya specifikationer, funktioner och tillagda funktioner i Ă„rets skörd av iPhones.

iPhone 11

699 $ iPhone 11 Ă€r ersĂ€ttningsnivĂ„n för iPhone XR (387,95 $ pĂ„ Amazon). Glas- och aluminiumtelefonen har en 6,1-tums LCD haptisk pekskĂ€rm och finns i sex fĂ€rger: lila, vit, gul, grön, svart och röd. Telefonen kommer ocksĂ„ med vad Apple kallar rumsligt ljud, som stöder Dolby Atmos och anvĂ€nder en Apple-designad virtualiserare för att skapa ett “uppslukande ljudfĂ€lt.”

PÄ hÄrdvarusidan har iPhone 11 en snabbare CPU och GPU som drivs av det nya A13 Bionic-chipet, Wi-Fi 6-stöd och en timmes lÀngre batteritid och bÀttre vatten- och dammmotstÄnd Àn iPhone XR. Apple sÀger ocksÄ att Face ID Àr snabbare.

Apple iPhone 11

Men de viktigaste förbĂ€ttringarna över iPhone 11-linjen finns i kameran. IPhone 11 upprĂ€tthĂ„ller en tvĂ„kamerainstĂ€llning med snabbare autofokus, och kameran kan vĂ€xla frĂ„n brett till ett nytt ultrabrett lĂ€ge med en 2x optisk zoom. Det omdesignade kameragrĂ€nssnittet ger anvĂ€ndarna en genomskinlig bild av vad som Ă€r utanför ramen, med möjligheten att utnyttja en ultrabred vy för att fĂ„ en större bild. Den extremt breda kameran möjliggör ocksĂ„ kant-till-kant-landskapsbilder och möjligheten att praktiskt taget “sĂ€kerhetskopiera” nĂ€r du tar bilder i trĂ„nga utrymmen.

Den frĂ€mre kameran Ă€r ocksĂ„ förbĂ€ttrad med en bredare megapixelsensor och möjligheten att rotera till liggande lĂ€ge för att ta selfies. IPhone 11: s frĂ€mre kamera tar ocksĂ„ 4K-video, med utökat dynamiskt omrĂ„de upp till 30 bilder per sekund och ett nytt slo-mo-lĂ€ge, som Apple vill att folk ska anvĂ€nda för att ta “slofies”.

Det finns ocksÄ en ny svartvitt portrÀttbelysningseffekt som heter High-Key Mono, en ny funktion som heter QuickTake för att snabbt fÄnga video genom att trycka och hÄlla ned avtryckaren i fotolÀge och förbÀttrad HDR-tonmappning som behandlar höjdpunkter olika i olika delar av bilden.

De största iPhone 11-kameraförbÀttringarna Àr dock i nattlÀge, som nu slÄs pÄ automatiskt nÀr det Àr tillrÀckligt mörkt för att ljusna foton och minska buller.

iPhone 11 Pro och 11 Pro Max

Detaljhandeln för $ 999 respektive $ 1 099 kommer iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max med tre bakÄtvÀnda kameror per styck, betydligt lÀngre batterilivslÀngd och nÄgra nya klockor och visselpipor. 11 Pro och Pro Max byter ut iPhone XS och XS Max och har 5,8-tums och 6,5-tums OLED-skÀrmar med ett nytt matt konsistensglas.

Telefonerna finns i guld, silver, rymdgrĂ„ eller en ny “midnattgrön” fĂ€rg. OLED-skĂ€rmarna Ă€r 15 procent mer energieffektiva Ă€n sina föregĂ„ngare och har vad Apple kallar “super Retina XDR-skĂ€rmar” med ett kontrastförhĂ„llande pĂ„ 2 miljoner till en och 1200 ljusstarkhet.

Apple iPhone 11 Pro

Pro-telefonerna drivs ocksÄ av det nya A13 Bionic-chipet, som har 8,5 miljarder transistorer och kan över 1 biljon CPU-operationer per sekund. PÄ processfronten stöder 11 Pro och Pro Max bÀttre naturligt sprÄkbehandling och karaktÀrsanimering i appar med förstÀrkt verklighet.

Den nya “lĂ„geffektsdesignen” lyser bara upp de delar av chipet som behöver fungera vid varje given tidpunkt, varför Apple sĂ€ger att iPhone 11 Pro har 4 timmar mer batteritid Ă€n XS, och 11 Pro Max fĂ„r 5 timmar mer Ă€n XS Max. Telefonerna har ocksĂ„ en 18W-adapter med snabb laddning.

Förutom alla kameraförbÀttringar som nÀmns för iPhone 11, har 11 Pro och Pro Max en tredubbel kamerainstÀllning: den vanliga kameran, 12MP ultravidlins och 12MP teleobjektiv.

Förutom kraftigt förbÀttrad foto- och videofotografering i svagt ljus i nattlÀge kommer Pro-modellerna att ha en ny funktion som heter Deep Fusion kommer i höst. Deep Fusion anvÀnder maskininlÀrning för att ta bilder i svagt eller medelstort ljus och tar nio bilder innan du trycker pÄ avtryckaren och sedan stÀnger dem ihop med iPhones neuralmotor.

Det Ă€r vad Apple SVP Phil Schiller kallade “computational photography mad science.”