Apple tillÄter oberoende iPhone-reparationer

Apple tillÄter oberoende iPhone-reparationer

Att reparera din Apple-enhet innebÀr att du besöker en Apple Store eller Apple-auktoriserad tjÀnsteleverantör, men det förÀndras med lanseringen av ett nytt Independent Repair Provider Program (IRPP) i USA.

Som 9To5Mac rapporterar beslutade Apple att öppna möjligheten att reparera sina enheter till oberoende verkstĂ€der, men det finns nĂ„gra försiktighetsĂ„tgĂ€rder att vara medveten om. IRPP Ă€r öppet för alla företag som Ă€r intresserade av att utföra “iPhone-reparationer utanför garantin.” För att kvalificera sig mĂ„ste företaget kunna bevisa att det Ă€r etablerat, belĂ€get i ett kommersiellt zonomrĂ„de och ha Apple-certifierade tekniker som utför reparationerna med Ă€kta iPhone-delar.

Om du Àr en person som har erfarenhet av att fixa iPhones hemma, kommer du inte att accepteras till IRPP. Apple kanske öppnar upp för fler reparationsstÀllen, men de har fortfarande noggrann kontroll över vem de certifierar, vart de ska skicka Àkta delar till och var reparationer kan utföras.

PĂ„ tal om det nya programmet förklarade Jeff Williams, Apples chefschef, “För att bĂ€ttre tillgodose vĂ„ra kunders behov gör vi det lĂ€ttare för oberoende leverantörer över hela USA att utnyttja samma resurser som vĂ„rt Apple-auktoriserade tjĂ€nsteleverantörsnĂ€tverk … NĂ€r en reparation behövs borde en kund ha förtroende för att reparationen görs pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt. Vi tror att den sĂ€kraste och mest tillförlitliga reparationen hanteras av en utbildad tekniker som anvĂ€nder originaldelar som Ă€r korrekt konstruerade och noggrant testade. “

Det verkar osannolikt att IRPP-platser kommer att visas snabbt pÄ grund av den certifiering som krÀvs för att utföra reparationerna. Apple insisterar pÄ att varje person klarar prov som utförs pÄ ett auktoriserat testcenter online. För nÀrvarande ser det ut som om IRPP endast Àr begrÀnsad till iPhone-reparationer, men förhoppningsvis kommer det att förÀndras sÄ att andra Apple-enheter kan arbetas med i framtiden.

Redan i juni ökade Apple antalet auktoriserade tjÀnsteleverantörer drastiskt i USA genom att lÄta 1000 Best Buy-butiker utföra reparationer. Totalt utbildades 7600 Apple-certifierade tekniker och tredjepartsautoriserade servicelokaler ökade till 1 800. Nu med IRPP tillgÀnglig kan vi se tusentals fler popup-fönster under de nÀrmaste Ären.