Apple tar bort alla kundrecensioner frÄn sina onlinebutiker

Apple tar bort alla kundrecensioner frÄn sina onlinebutiker

Recensioner Àr ett pÄlitligt sÀtt att ta reda pÄ om en produkt du funderar pÄ att köpa Àr vÀrt pengarna eller rÀtt sak att köpa för dina behov. Apple har dock av okÀnd anledning beslutat att ta bort alla kundrecensioner frÄn Apple Store.

Som AppleInsider rapporterar, avlĂ€gsnades avsnittet “Betyg och recensioner” i Apples webbutik den 17 november utan nĂ„gon varning eller bekrĂ€ftelse frĂ„n Apple. Ändringen innebĂ€r att alla som surfar pĂ„ Apples webbplats inte lĂ€ngre kan se vad andra har att sĂ€ga om en produkt. SĂ„dan information mĂ„ste hittas nĂ„gon annanstans.

Om detta bara hÀnder pÄ en av Apples webbplatser kan det ses som ett misstag, men granskningen och betyg tas bort frÄn olika territorier inklusive USA, Storbritannien och Australien. Det Àr uppenbart att Apple har bestÀmt att sin webbutik Àr bÀttre utan feedback frÄn kunder av nÄgon anledning. Alternativt revideras kundfeedback-systemet och Apple bestÀmde sig för att inte vÀnta med att ta bort det befintliga systemet.

Tills Apple vÀljer att kommentera offentligt vet vi helt enkelt inte varför recensionerna har försvunnit. Apple var inte blyg för att lÀmna extremt negativa recensioner och betyg i sin butik tidigare, vilket gör detta beslut Ànnu mer ovanligt. Vi Àr ocksÄ pÄ vÀg in i Ärets mest trafikerade shoppingperiod och Apple-butikskunder har förlorat en viktig informationskÀlla nÀr de bestÀmmer sig för vad de ska köpa.

Om du planerar att köpa nÄgot frÄn Apple inför julen, se till att leta efter kundrecensioner nÄgon annanstans innan du trycker pÄ köpknappen. PCMag har ocksÄ ett omfattande utbud av Apple-produktrecensioner som du kan granska innan du bestÀmmer dig.