Apple strÀvar efter bÀttre iPhone-foton med hjÀlp av AI och infraröd

Apple strÀvar efter bÀttre iPhone-foton med hjÀlp av AI och infraröd

Kvaliteten pÄ foton som fÄngas av smartphones har blivit allt viktigare och Apple har just förvÀrvat ett företag som heter Spectral Edge för att se till att framtida iPhone-bilder ser Ànnu bÀttre ut.

Som Bloomberg rapporterar Àr Spectral Edge baserat i Cambridge, England och fokuserat pÄ att utveckla teknik som förbÀttrar de foton vi tar automatiskt. Det görs med en kombination av att fÄnga en infraröd version av varje foto som tagits och sedan anvÀnda maskininlÀrning för att anvÀnda den för bildförbÀttring. Slutresultatet Àr ett skarpare fotografi med mer exakta fÀrger.

Uppenbarligen Ă€r Apple imponerad av vad Spectral Edge gjorde för att förvĂ€rva företaget. Även om det Ă€nnu inte har kommit nĂ„got officiellt tillkĂ€nnagivande Ă€r Peter Ronald Denwood nu listad som direktör i företaget. Han Ă€r bĂ€ttre kĂ€nd som en av Apples företagsadvokater. Det Ă€r ocksĂ„ berĂ€ttande att alla andra styrelseledamöter har avslutats och lĂ€mnar Apple kontroll.

Apple har redan en forsknings- och produktutvecklingsnÀrvaro i Cambridge, sÄ det verkar troligt att tekniken och allt som ÄterstÄr av Spectral Edge-teamet kommer att slÄ samman dÀr, eller Apple kan hÄlla bÄda platserna aktiva i staden.

Just nu har Google kronan för bÀsta kamera pÄ en flaggskeppstelefon tack vare Pixel 4. Google gör ett utmÀrkt jobb med programvara för att förbÀttra de bilder som tagits med sina telefoner. Apple spelar inhÀmtning inom detta omrÄde och Spectral Edge ser verkligen ut som ett positivt steg för att minska klyftan. IPhone 11 Pro ($ 999,00 pÄ Amazon) har utmÀrkta kameror, men vi mÄste vÀnta tills iPhone 12 verkar se den nya tekniken i aktion, förutsatt att den Àr tillrÀckligt avancerad för att snabbt kunna integreras.