Apple stĂ€mmer Corellium över ” Olaglig replikering ” av iOS

Apple stÀmmer Corellium över '' Olaglig replikering '' av iOS

Apple förstĂ€rkte nyligen sitt bug bounty-program med ett pris pĂ„ 1 miljon dollar, men anvĂ€nd inte Corelliums virtualiseringstjĂ€nst för mobila enheter och försök att vinna det. Apple stĂ€mmer företaget för att skapa “perfekta repliker av Apples enheter till alla som Ă€r villiga att betala.”

Som Bloomberg rapporterar finns Corelliums virtualiseringslösning för mobila enheter för att hjÀlpa sÀkerhetsforskare att upptÀcka brister i iOS som körs pÄ iPads och iPhones ($ 387,95 pÄ Amazon). Apple anser dock att Corellium begÄr upphovsrÀttsintrÄng eftersom det genererar vinst.

En skÀrmdump av hur enhetens virtualiseringstjÀnst ser ut ingÄr i Corellium-tweet nedan:

MÄnga har frÄgat oss om APRR pÄ grund av slÀppet av @ s1guzas fantastiska forskning om det. Svaret Àr ja frÄn och med 2.1.4 stöder vi APRR och det kan aktiveras i instÀllningar under allmÀnt. pic.twitter.com/oMjUOb2q3A

– Corellium (@CorelliumHQ) 12 augusti 2019

En rĂ€ttegĂ„ng som Apple inlĂ€mnade i amerikanska tingsrĂ€tten i södra distriktet Florida (West Palm Beach) krĂ€ver en juryrĂ€ttegĂ„ng för “ett rakt fall av intrĂ„ng i mycket vĂ€rdefulla upphovsrĂ€ttsskyddade verk.” Corellium anklagas för att erbjuda perfekta digitala kopior av Apples enheter, Ă€nda ner till det operativsystem och applikationskod som de levererar med. Detta görs “utan licens eller tillstĂ„nd frĂ„n Apple.”

Om detta bara var en virtualiseringstjĂ€nst för att hjĂ€lpa till att hitta sĂ€kerhetsfel för Apple-enheter, skulle det finnas ett fall för att stödja det, men Apple sĂ€ger i arkivet att “Även om Corellium mĂ„lar sig sjĂ€lv som ett forskningsverktyg för dem som försöker upptĂ€cka sĂ€kerhet sĂ„rbarheter och andra brister i Apples programvara, Ă€r Corelliums verkliga mĂ„l att dra nytta av dess uppenbara övertrĂ€delse. LĂ„ngt frĂ„n att hjĂ€lpa till med att Ă„tgĂ€rda sĂ„rbarheter uppmuntrar Corellium sina anvĂ€ndare att sĂ€lja all upptĂ€ckt information pĂ„ den öppna marknaden till högst budgivare. “

Med andra ord tror Apple att Corellium skapar kopior av iOS, sÀljer dem till alla som Àr villiga att betala, inklusive utlÀndska regeringar, och bryter i processen Apples rÀttigheter. Apple krÀver att Corellium Apple-produkten blockeras frÄn försÀljning, alla produkter som anvÀnder Apples upphovsrÀtt förstörs, kontant ersÀttning betalas och Corellium-kunder informeras om övertrÀdelsen.