Apple stämmer Corellium över ” Olaglig replikering ” av iOS

Apple förstärkte nyligen sitt bug bounty-program med ett pris på 1 miljon dollar, men använd inte Corelliums virtualiseringstjänst för mobila enheter och försök att vinna det. Apple stämmer företaget för att skapa “perfekta repliker av Apples enheter till alla som är villiga att betala.”

Som Bloomberg rapporterar finns Corelliums virtualiseringslösning för mobila enheter för att hjälpa säkerhetsforskare att upptäcka brister i iOS som körs på iPads och iPhones ($ 387,95 på Amazon). Apple anser dock att Corellium begår upphovsrättsintrång eftersom det genererar vinst.

En skärmdump av hur enhetens virtualiseringstjänst ser ut ingår i Corellium-tweet nedan:

Många har frågat oss om APRR på grund av släppet av @ s1guzas fantastiska forskning om det. Svaret är ja från och med 2.1.4 stöder vi APRR och det kan aktiveras i inställningar under allmänt. pic.twitter.com/oMjUOb2q3A

– Corellium (@CorelliumHQ) 12 augusti 2019

En rättegång som Apple inlämnade i amerikanska tingsrätten i södra distriktet Florida (West Palm Beach) kräver en juryrättegång för “ett rakt fall av intrång i mycket värdefulla upphovsrättsskyddade verk.” Corellium anklagas för att erbjuda perfekta digitala kopior av Apples enheter, ända ner till det operativsystem och applikationskod som de levererar med. Detta görs “utan licens eller tillstånd från Apple.”

Om detta bara var en virtualiseringstjänst för att hjälpa till att hitta säkerhetsfel för Apple-enheter, skulle det finnas ett fall för att stödja det, men Apple säger i arkivet att “Även om Corellium målar sig själv som ett forskningsverktyg för dem som försöker upptäcka säkerhet sårbarheter och andra brister i Apples programvara, är Corelliums verkliga mål att dra nytta av dess uppenbara överträdelse. Långt från att hjälpa till med att åtgärda sårbarheter uppmuntrar Corellium sina användare att sälja all upptäckt information på den öppna marknaden till högst budgivare. “

Med andra ord tror Apple att Corellium skapar kopior av iOS, säljer dem till alla som är villiga att betala, inklusive utländska regeringar, och bryter i processen Apples rättigheter. Apple kräver att Corellium Apple-produkten blockeras från försäljning, alla produkter som använder Apples upphovsrätt förstörs, kontant ersättning betalas och Corellium-kunder informeras om överträdelsen.

Relaterade Artiklar

Back to top button