Apple stämde över iPhone-avmattningar

Apple, iPhone-avmattning, Apple stämde, Apple saktade iPhones, Apple iPhone-batteri, Apple iPhone 6s batteriproblem, iPhone 6s saktade ner, iPhone 6s långsam prestanda, iPhone 7-batteriproblem Apple erkände den här veckan att de utfärdade en programuppdatering som saktar ner iPhones med döende batterier.

Apple iPhone-användare har börjat köra till tingshus, rasande av en Apple Inc-programuppdatering som saktade ner driften av deras smartphones. Minst två grupper av kunder stämde Apple för försämringen av deras telefons prestanda.

En grupp i Chicago federal domstol hävdar att programvaruuppdateringarna som minskar prestanda för iPhone 5, iPhone 6 och vissa iPhone 7s avsiktligt sades ut för att få kunder att köpa nyare iPhones som iPhone 8 och iPhone X. Den säljs för så mycket som 1149 dollar i USA.

En andra grupp stämdes i den federala domstolen i Los Angeles och hävdade att Apple brutit mot ett underförstått avtal där företaget gick med på att inte avsiktligt störa deras användning eller enhetens hastighet och också stör deras personliga egendom.

Amy Bessette, en taleskvinna för Apple, svarade inte omedelbart på en e-postförfrågan om kommentarer om kostymerna som skickades före ordinarie öppettider i Cupertino, Kalifornien.

Apple erkände den här veckan att de utfärdade en programuppdatering som saktar ner iPhones med döende batterier. Lösningen var tänkt att hjälpa människor att få ut mer av sina åldrande batterier och “minska förekomsten av oväntade avstängningar”, enligt företaget.

”Apples iOS-uppdateringar försummade medvetet för att förklara att dess målmedvetna nedstängning av äldre modeller och resulterande förlorad eller minskad driftsprestanda kan åtgärdas genom att byta ut batterierna på dessa enheter”, sa kunderna i Chicago-stämningen.

Kunderna i Chicago-dräkten söker ospecificerade skador. De i Los Angeles-stämningen vill att deras gamla telefoner ska ersättas och ersättning för värdeförlusten och användningen av sina telefoner.

Relaterade Artiklar

Back to top button