Apple stämde för att ha kopierat affärskvinnans olika emojisidé

apple, apple nyheter, apple stämt av affärskvinna, apple stämt över emojis, apple emoticons, Katrina Parrott apple emojis

Apple Inc. stämdes för att ha kopierat en innovation som krediterats för att hjälpa till att ge rasmångfald till emojis värld, de allestädes närvarande karaktärerna som används som genvägar för att uttrycka känslor i digital kommunikation.

Katrina Parrott, en afroamerikansk affärskvinna, debuterade sin upphovsrättsskyddade metod för att låta användare välja mellan fem hudtoner för att färga en rad emojis – känd som iDiversicons – på Apples App Store 2013 och på iTunes 2014.

Parrott hävdar att Apple strävar efter sin strävan efter ett partnerskapsavtal efter en serie 2014-möten och kommunikation mellan sig själv och två ledande Apple-programvaruutvecklare, som fick en närmare titt på hennes teknik. Apple släppte sin egen pall med fem hudtoner för tangentbordsmodifierare i april 2015 och nedladdningar av Parrotts iDiversicons tappade.

I en stämningsansökan som inlämnades på fredags i federal domstol i Waco, Texas, anklagar Parrott Apple för att ha kränkt sin upphovsrätt och handelsdräkt, missbrukat hennes idéer och teknik, orättvis konkurrens och orättvis anrikning. Hon begär ett domstolsbeslut som hindrar Apple från att använda sitt arbete och ospecificerade penningskador baserat på Apples vinster och hennes egna förlorade affärsmöjligheter från den påstådda kopieringen.

Apple svarade inte omedelbart på en begäran om kommentarer.

Relaterade Artiklar

Back to top button