Apple spenderar 2,5 miljarder dollar pÄ bostadskrisen i Kalifornien

Apple spenderar 2,5 miljarder dollar pÄ bostadskrisen i Kalifornien

Idag tillkÀnnagav Apple sin avsikt att svara pÄ krisen för bostadstillgÀnglighet och prisvÀrdhet i Kalifornien genom att göra ett Ätagande pÄ 2,5 miljarder dollar för att ta itu med problemet.

Apples VD Tim Cook förklarar, “Innan vĂ€rlden kĂ€nde till namnet Silicon Valley, och lĂ„ngt innan vi bar teknik i fickorna kallade Apple denna region hem, och vi kĂ€nner ett djupt samhĂ€llsansvar för att se till att det förblir en livlig plats dĂ€r mĂ€nniskor kan bo , ha en familj och bidra till samhĂ€llet … PrisvĂ€rd bostad betyder stabilitet och vĂ€rdighet, möjligheter och stolthet. NĂ€r dessa saker faller utom rĂ€ckhĂ„ll för mĂ„nga, vet vi att kursen vi gĂ„r pĂ„ Ă€r ohĂ„llbar och Apple Ă€r fast besluten att vara del av lösningen. “

Lösningen, som Apple ser det, Àr genom investeringar i viktiga omrÄden relaterade till bostÀder. Engagemanget pÄ 2,5 miljarder dollar inkluderar 1 miljard dollar för en prisvÀrd bostadsinvesteringsfond, 1 miljard dollar för en första gÄngen bostadslÄnefond, 300 miljoner dollar för mark som Apple Àger och kommer att göra tillgÀngliga för prisvÀrda bostÀder, 150 miljoner dollar för en bostadsfond i Bay Area i samarbete med Housing Trust Silicon Valley och 50 miljoner dollar för att stödja utsatta befolkningar genom Destination: Home.

Initiativen som beskrivs ovan kommer att drivas i partnerskap med Gavin Newsom, guvernören i Kalifornien, liksom samhÀllsbaserade organisationer och den bredare delstaten Kalifornien.

PĂ„ tal om Apples löfte sa Newsom, “Detta oövertrĂ€ffade ekonomiska Ă„tagande för prisvĂ€rda bostĂ€der, och de innovativa strategierna i hjĂ€rtat av detta initiativ, Ă€r ett bevis pĂ„ att Apple menar allvar med att lösa denna frĂ„ga. Jag hoppas att andra företag följer deras ledning … skyhöga bostadskostnader – bĂ„de för husĂ€gare och hyresgĂ€ster – Ă€r den avgörande livskvalitetskĂ€nslan för miljontals familjer i hela denna stat, en som bara kan Ă„tgĂ€rdas genom att bygga fler bostĂ€der. Detta partnerskap med Apple gör det möjligt för staten Kalifornien att göra just det.

Man hoppas att den blandning av investeringar som Apple erbjuder kommer att göra det möjligt att bygga billiga bostĂ€der lĂ€ttare genom tillgĂ„ng till kredit för utvecklare. NĂ€r de vĂ€l har byggts bör nya hemköpare ocksĂ„ ha det lĂ€ttare att fĂ„ en inteckning, och de som kĂ€mpar fĂ„r tillgĂ„ng till de resurser de behöver. Detta hĂ€nder dock inte över natten. Apple tror att det kan ta tvĂ„ Ă„r innan finansieringsĂ„tagandet utnyttjas, beroende pĂ„ “tillgĂ€ngligheten av projekt.”

Det första projektet som gynnades av Apples investering Ă€r Destination: Home’s System för förebyggande av hemlöshet, som utvidgas till att erbjuda ett bredare nĂ€tverk av tjĂ€nster till hemlösa inklusive anstĂ€llningsstöd, rĂ€ttshjĂ€lp, hyresstöd och Ă€rendehantering.