Apple slutar sälja rivaliserande hörlurar, högtalare före lanseringarna

Apple, Apple NextVR, Apple NextVR-avtal, NextVR köpt av Apple, Apple iPhone VR-innehåll, Apple iPhone NextVR-innehåll, Apple TV +

Apple Inc har slutat sälja hörlurar och trådlösa högtalare från rivaler, inklusive Sonos Inc, Bose Corp och Logitech International SA när företaget växlar upp för att lansera sina egna nya ljudprodukter.

Cupertino, Kalifornien-baserade teknikjätten har länge sålt tredjepartsmaskinvara på sin webbplats, en av de största e-handelsverksamheterna i världen. Alla hörlurar och högtalare från Bose, högtalare från Logitechs varumärke Ultimate Ears och Sonos senaste smarthögtalare försvann från Apples webbutik i slutet av förra månaden, enligt kontroller från Bloomberg.

Anställda på Apples fysiska detaljhandelsplatser instruerades också att ta bort produkterna som säljs i butiker de senaste dagarna. Aktierna i Sonos föll så mycket som 7% i utökad handel efter nyheten.

Flytten kommer när Apple utvecklar flera nya produkter för att utöka sin ljudstrategi. De första Apple-märkta over-ear-hörlurarna kunde tillkännages redan i år, har Bloomberg rapporterat. Företaget har också arbetat med en mindre version av sin HomePod smarta högtalare.

Apple har rensat sina digitala och fysiska detaljhandelshyllor tidigare för att ge plats för sina egna nya produkter. År 2014 slutade det att sälja Fitbit Inc. bärbara produkter strax efter att ha meddelat Apple Watch. Företaget drog Bowers & Wilkins-produkter för några år sedan och tog bort Bang & Olufsen-enheter från butikshyllorna tidigare i år.

Apple har erbjudit produkter från Bose och Logitech i flera år, men stoppade tillfälligt försäljningen av Bose-tillbehör 2014 efter att Bose stämde Apple-ägda Beats för patentintrång, ett ärende som snabbt löstes.

Apple började sälja några Sonos-högtalare 2016 innan de slutade sälja dessa enheter för några år sedan. I januari började Apple sälja Sonos One SL-högtalare som saknar en konkurrerande digital röstassistent, men tog bort enheten från sin webbutik förra månaden.

Apple sa att det regelbundet gör ändringar i de produkter de säljer när nya tillbehör från tredje part släpps och kundernas behov förändras. Det sägs också att butikerna fortsätter att sälja en samordnad grupp tillbehör från tredje part för att hjälpa kunder att få ut mesta möjliga av Apple-enheter.

Bose bekräftade att Apple inte längre säljer sina tillbehör. Ultimate Ears sa att det fick höra av Apple att “de kommer inte längre att ha tredje parts högtalare i detaljhandeln från och med september.” Sonos hänvisade kommentarer till Apple.

Från och med måndag är de enda hörlurarna som Apple erbjuder sina egna AirPods och AirPods Pro, förutom produkter från dess Beats-dotterbolag. De enda smarta högtalarna på Apples webbplats är sin egen HomePod och Beats Pill + -högtalare. Det säljer en tredjepartsprodukt som kan betraktas som en högtalare, en Pioneer-tillverkad konferensrumshögtalare som ansluts till en iPhone, men den produkten konkurrerar inte med några Apple-erbjudanden.

Relaterade Artiklar

Back to top button