Apple samtycker till att betala $ 25 per iPhone förankrad i ‘Batterygate’ Slowdowns

Apple har gått med på att betala amerikanska kunder 25 dollar för att ha saktat ner sina äldre iPhone-modeller utan föregående meddelande.

På fredag ​​gick företaget överens om att lösa en grupptalan om “Batterygate”, eller hur Apple i hemlighet sänkte ner CPU-hastigheterna på äldre iPhone-modeller för att kompensera för fel som orsakats av de åldrande batterierna inne. Enligt Reuters kommer Apple att dela över 310 miljoner dollar till så mycket som 500 miljoner dollar för att finansiera utbetalningen.

I december 2017 bad företaget om ursäkt för den snabba strypningen. Apple fortsatte sedan med att erbjuda rabatterade $ 29 batteribyten för de drabbade produkterna, vilket skulle hjälpa till att återställa CPU-hastigheterna till sitt ursprungliga tillstånd. Men det tillfredsställde inte alla, eftersom många grupprättsliga processer dök upp som svar och hävdade att Apple hade vilselett konsumenterna genom att hålla praxis hemlig.

Enligt uppgörelsen kommer utbetalningarna från Apple att täcka iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus och SE-enheter som körde iOS 10.2.1 eller senare eller iOS 11.2 eller senare. Telefonerna måste också ha köpts in och använts före 21 december 2017, dagen efter att Apple erkände sig till hastighetsreglering.

Även om uppgörelsen syftar till att erbjuda $ 25 per berörd iPhone, är det möjligt att det faktiska belöningsbeloppet kan vara lägre eller högre, beroende på hur många kunder som ansöker om att få ersättningen. En del av förlikningen, på över 100 miljoner dollar, kommer också att betalas till de rättstvistade advokaterna.

Om domstolsdomaren i Kalifornien godkänner förlikningen kommer Apple att utse en administratör för att hantera utbetalningarna, vilket innebär att e-post berörda kunder skickas via e-post. En offentlig webbplats kommer också att skapas så att tillämpliga iPhone-ägare kan ansöka om att få belöningen på $ 25.

Apple svarade inte omedelbart på en begäran om kommentarer. Medan den föreslagna utmärkelsen endast gäller amerikanska kunder, säger förlikningen att konsumenter utanför landet fortfarande har rätt att göra juridiska anspråk mot Apple för att betala över Batterygate.

Relaterade Artiklar

Back to top button