Apple, Samsung löser patentintrångsstrid efter sju år

Apple, Apple vs Samsung, Apple vs Samsung patentkamp, ​​Apple Samsung patentkamp, ​​Apple Samsung stämning, Apple Samsung patent stämning, Samsung vs Apple Apple och Samsung avslutar äntligen sin sju år långa patenttvist. Villkoren för förlikningen avslöjades inte. (Källa: Bloomberg)

Apple och Samsung avslutar sin strid mot patentintrång, som började 2011 och hade gått hela vägen till USA: s högsta domstol. Apple och Samsung vid tingsrätt i San Jose, Kalifornien, bekräftade att de löste frågan, som har fortsatt i nästan sju år. I rättsdokumentet, som är tillgängligt online, anges att den kärande Apple och den tilltalade Samsung “har kommit överens om att tappa och lösa sina återstående fordringar och motkrav i denna fråga.”

Domstolen lämnar även in att “de återstående fordringarna och motkraven i denna talan härmed avvisas med fördomar”, och ett annat ärende kan inte göras om samma krav. Varken Apple eller Samsung har bekräftat villkoren i detta patenttvistsärende.

I maj i år hade Samsung förlorat överklagandet mot den första dom där Apple vann patentkravet. Juryn i en lägre domstol i San Jose, Kalifornien, röstade till Apples fördel. När domen tillkännagavs först 2012 hade Samsung utsatts för en enorm böter på 1,05 miljarder dollar från juryn, som hade avgjort i Apples fördel i patentkravsärendet.

Efter överklaganden och rättegångar reducerades detta belopp på 1,05 miljarder dollar och Samsung gick med på att betala skadestånd. Företaget gick sedan till USA: s högsta domstol 2016 och fick ett beslut att se över 399 miljoner dollar av böterna. Domstolen dömde i maj 2018 mot Samsung och höjde böterna från 399 miljoner dollar till 539 miljoner dollar, vilket var nästan 140 miljoner dollar mer.

Samsung hade tidigare betalat Apple 548 miljoner dollar, varav 399 miljoner dollar för produkter som bryter mot designpatenten plus mer för intrång i ett nyttighetspatent som inte var aktuellt vid omprövning, enligt en Bloomberg Rapportera. ”Apple tändde smarttelefonrevolutionen med iPhone och det är ett faktum att Samsung kopierade vår design blatant. Det är viktigt att vi fortsätter att skydda det hårda arbetet och innovationen hos så många människor på Apple, ”sa Apple i ett uttalande vid den tiden.

“Vi är tacksamma mot juryn för deras service och glada att de är överens om att Samsung ska betala för att kopiera våra produkter”, tillade det då. Samsung hittades i strid med fem patent med Android-telefoner som såldes 2010 och 2011.

Med byråinsatser

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button