Apple reverserar flytten för WordPress för att lägga till betalningar i appen

apple, wordpress, apple wordpress kontrovers, wordpress i app betalningar, apple app store klipp, apple fortnite kontrovers

Apple Inc. vände på lördag kursen om beslutet att tvinga den populära bloggplattformen WordPress att lägga till köp i appen till sin app, ett drag som kan hjälpa till att minska spänningarna mellan Apple och utvecklare mitt i en offentlig kamp med Epic Games.

På fredag ​​sa WordPress att Apple hade meddelat att det hade 30 dagar på sig att lägga till köp i appen till sin applikation, vilket skulle ha gett Apple en nedskärning på 30% av inköp av WordPress.com-planer som köpts via appen. Apples begäran ifrågasattes av utvecklare online eftersom WordPress-appen tidigare inte erbjuder ett sätt att köpa planer i sin app, snarare bara på sin webbplats.

“Vi tror att problemet med WordPress-appen har lösts”, säger en Apple-talesman i ett uttalande. ”Eftersom utvecklaren tog bort visningen av sina betalningsalternativ för tjänster från appen är det nu en gratis fristående app och behöver inte erbjuda köp i appen. Vi har informerat utvecklaren och ber om ursäkt för förvirring som vi har orsakat. ”

Flytten sågs tidigare av vissa som att Apple tvingade en utvecklare att lägga till inköp i sin app för att ge företaget en andel av intäkterna som inte tidigare togs in av appens utvecklare. App Store utgör en stor del av Apples serviceverksamhet på 50 miljarder dollar per år.

Apple säger dock att WordPress skickade en uppdatering till appen som skulle ha gjort det möjligt för kunder att köpa uppgraderade planer i appen, inte via köp i appen. WordPress annonserade tidigare sina planer i appen utan att erbjuda ett sätt att köpa dem direkt.

“Vi kommer att fortsätta att vara lyhörda och göra vårt bästa för att vara inom både andan och bokstaven i App Store-reglerna, inklusive att stänga alla webbview-hål som dyker upp”, säger Matt Mullenweg, WordPress-grundare, i en tweet.

Det senaste beslutet om WordPress kan lugna spänningarna med utvecklare, varav några har tagit sig an Epic Games i en kamp om avgifterna som Apple tar ut utvecklare. Epic Games beslutade ensidigt att avvärja Apples betalningsstruktur, vilket ledde till att Apple tog bort sitt Fortnite-spel från App Store och hotade att återkalla sitt utvecklarkonto.

Apple tillade att de granskar 100 000 appar per vecka och avser att hjälpa utvecklare att behålla sina appar i App Store. IPhone-tillverkaren sa att WordPress inte längre bryter mot regeln eftersom det inte längre kommer att annonsera för planerna.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna.

Relaterade Artiklar

Back to top button