Apple raderar över 250 appar som samlat in personuppgifter utan tillstånd

Apple, Apple tar bort 250 appar, Apple-appar raderas, Apple-appar, Apps personuppgifter, Datastöld, Sekretess, Apple-sekretess, Apple App Store, App Store, Apple tar bort appar, Apple-appfråga, teknik, tekniknyheter Apple tillåter inte tredjepartsapplikationer att dela data om en användare utan att ha fått användarnas tillstånd.

Apple sparkar ut applikationer som samlar in personuppgifter i strid med företagets integritetspolicy från sin webbutik, sa teknikjätten idag.

IPhone-tillverkaren tillkännagav en dag efter att forskare upptäckte hundratals appar med kinesisk reklamprogramvara som extraherar “personligt identifierbar användarinformation” Apple bekräftade upptäckten idag.

”Vi har identifierat en grupp appar som använder en tredjeparts reklam-SDK (programvaruutvecklingssats), utvecklad av Youmi, en mobilannonsleverantör, som … samlar privat information, till exempel användar-e-postadresser och enhetsidentifierare, och ruttar data till sin företagsserver, sade det kaliforniska företaget i ett uttalande till reportrar.

”Detta är ett brott mot våra riktlinjer för säkerhet och integritet. De appar som använder Youmis SDK kommer att tas bort från App Store och alla nya appar som skickas till App Store med denna SDK kommer att avvisas. “Vi arbetar nära utvecklare för att hjälpa dem att snabbt få uppdaterade versioner av sina appar som är säkra för kunder och i enlighet med våra riktlinjer.”

Apple tillåter inte tredjepartsapplikationer att dela data om en användare utan att ha fått användarnas tillstånd och avvisar appar som kräver att användare delar personlig information, t.ex. e-postadresser eller födelsedatum.

Forskare vid mobilanalysföretaget SourceDNA sa på söndag att de hade upptäckt hundratals appar som extraherar personlig information och sa att det var “första gången vi har sett iOS-appar framgångsrikt kringgå appgranskningsprocessen.” “Men baserat på vad vi lärde oss är det kanske inte det sista.”

Forskarna sa att de hittade 256 appar med uppskattningsvis en miljon nedladdningar som har en version av Youmi som bryter mot användarnas integritet. “De flesta utvecklarna finns i Kina”, sa forskarna i ett blogginlägg. ”Vi tror att utvecklarna av dessa appar inte är medvetna om detta eftersom SDK levereras i binär form, fördunklat och användarinformation laddas upp till Youmis server.

Relaterade Artiklar

Back to top button