Apple: Programuppdatering för att fixa 16-tums MacBook Pro ‘Popping’ -högtalare

Apple: Programuppdatering för att fixa 16-tums MacBook Pro 'Popping' -högtalare

Bara tre veckor efter lanseringen har den nya 16-tums MacBook Pro redan ett betydande fel. Vissa anvĂ€ndare rapporterar ett problem med Apples senaste bĂ€rbara dator dĂ€r högtalarna producerar ett “poppande” ljud efter uppspelning av media, men det Cupertino-baserade företaget har identifierat vad som hĂ€nder och planerar att fixa det snart.

MacRumors fick ett internt dokument som distribuerades av Apple och avslöjade viktiga detaljer. HĂ„rdvara Ă€r inte ansvarig hĂ€r, vilket gör det möjligt för Apple att rulla ut en mjukvaruuppdatering som tystar ‘poppande’ ljud. Alla parter i Apples auktoriserade tjĂ€nsteleverantörsprogram rekommenderas att avvisa öppnande av servicebiljetter pĂ„ grund av detta problem. IstĂ€llet fĂ„r de instruktioner om att berĂ€tta för Ă€gare av 16-tums MacBook Pro att en Ă€nnu inte slutförd programuppdatering kommer att ta hand om felet.

TyvÀrr informerade Apple inte sina partners om en exakt orsak. Apple slutade med en fullstÀndig beskrivning. Undersökningen av frÄgan kommer att fortsÀtta och sÄ smÄningom kommer anvÀndare med MacBook Pro i toppklass att behöva uppdatera macOS Catalina.

“NĂ€r Final Cut Pro X, Logic Pro X, QuickTime Player, musik, filmer eller andra applikationer anvĂ€nds för att spela upp ljud kan det hĂ€nda att anvĂ€ndare hör en pop frĂ„n högtalarna efter att uppspelningen har avslutats”, stĂ„r det i meddelandet. “Apple undersöker problemet. En lösning planeras i framtida programuppdateringar. StĂ€ll inte in tjĂ€nsten eller byt ut anvĂ€ndarens dator, eftersom det hĂ€r Ă€r ett programrelaterat problem.”

LĂ„t inte felet hindra dig frĂ„n att köpa Apples 16-tums MacBook Pro. I PCMag-recensionen berömde vĂ„r Tom Brant sin design, inklusive en rymlig Retina-skĂ€rm och ett modernt tangentbord. 16-tums MacBook Pro packar ocksĂ„ upp till en Intel Core i9-processor och AMD Radeon Pro 5500M-grafik. Kanske kommer det “poppande” ljudet att störa dig lite, men Apple kommer att lösa det inom kort.

Programuppdateringen kan komma inom nĂ„gra veckor. Apples interna dokument erbjuder dock inte en mer specifik tidslinje. Var bara tĂ„lmodig nĂ€r Apple förbereder en fix pĂ„ berörda 16-tums MacBook Pro-enheter, och snart slutar de slĂ€ppa det “poppande” ljudet.