Apple planerar förstärkt verklighetsinnehåll för att öka TV + videotjänsten

Apple, Apple vinner rättegång, Apple-skatter, Apple-skatteregler, Apple-skatter, Apple Europe-skatter, Apple-europeiska skatter

Apple Inc planerar att lägga till augmented reality-innehåll till sin Apple TV + streamingvideotjänst, och söker nya sätt att locka och behålla prenumeranter och öka intresset för AR-teknik.

I den nya funktionen skulle element i en TV-show, som karaktärer eller objekt, visas på en tittares telefon eller surfplatta och integreras i den omgivande miljön, enligt personer som är bekanta med projektet. Till exempel kan någon som tittar på en månvandrande scen i Apple-showen “For All Mankind” kanske se en virtuell månrover på enhetens skärm, till synes uppe på sitt vardagsrums soffbord. Alternativet skulle fungera som bonusinnehåll som liknar regissörskommentaren eller trailern som åtföljer en filmnedladdning och kan nås från Apples TV-app på iPhone eller iPad.

AR-funktionen förväntas debutera nästa år inför ett Apple-headset 2022 som kommer att byggas kring förstärkt och virtuell verklighet, säger folket, som frågade att inte bli identifierade eftersom de inte var behöriga att diskutera planen offentligt. En release av TV + -funktionen hade tidigare ställts in senare i år, men effekterna av coronaviruspandemin på programvaruutveckling och filmproduktion hindrade detta mål. Apple kunde i slutändan besluta att skrota planen, sa folket. En talesman från Apple vägrade att kommentera.

Bonusinnehåll har varit ett av flera sätt som Apple har försökt göra TV + mer värdefullt och hålla människor prenumeranter. Apple förbereder sig för att introducera podcaster relaterade till befintliga TV + -program, har Bloomberg rapporterat. Företaget utvecklar också en serie prenumerationspaket med namnet Apple One, som skulle inkludera TV + tillsammans med rabatterad tillgång till andra tjänster som Apple Music och Apple Arcade mobilspel. Förra veckan debuterade Apple det första TV + -videobuntet och erbjuder kunder som abonnerar på Apple-tjänsten en rabatterad ränta på ett paket med CBS All Access och Showtime.

Cupertino, Kalifornien-baserade företaget lanserade TV + förra året för $ 4,99 per månad, men många kunder är fortfarande på ett gratis år av tjänst som kommer med köp av en Apple-produkt. De första testkontona löper ut bara några veckor efter att nästa iPhones är debuterat i oktober. Företaget överväger att hålla ett erbjudande om fri tillgång för att locka nya abonnenter men med en kortare tidsperiod, sa folket.

Samtidigt som ökade abonnemangsintäkter är en nyckelstrategi för Apple nu är AR central för företagets framtida enheter. Några av de kommande iPhonerna kommer att inkludera Lidar 3-D-skannrar som används i den senaste iPad Pro, vilket gör AR-appar snabbare att ladda och ge dem en bättre känsla av sin miljö, har människor som är bekanta med produkterna sagt.

Läs mer: Apples hemliga headsetplaner förändrade av interna skillnader

För 2022 förbereder Apple sig för att lansera ett headset som blandar förstärkt och virtuell verklighet med fokus på spel, videokonsumtion och virtuella möten, har Bloomberg rapporterat. Ett AR-enda glasögon planeras redan 2023. AR-funktionen för TV + skulle ge Apple mer innehåll att visa upp för framtida produkter när de debuterar. För närvarande är Apples enda AR-konsumentfunktioner på iPhone Mät-appen och Animojis. Företaget är annars beroende av tredjepartsutvecklare för att tillhandahålla AR-verktyg.

Relaterade Artiklar

Back to top button