Apple planerar att överge den nuvarande tangentbordsmekanismen i MacBooks, säger analytikern

Gränsen

Efter flera år av kontroverser och tekniska problem verkar Apple ha tagit ett viktigt steg. Jätten planerar att överge den nuvarande tangentbordsmekanismen, som är utrustad med populära MacBooks, informerar Engadget.

Ord påstås Det är dock avgörande i denna fråga. Nyheten är bara en av analytikernas förutsägelser Ming-Chi Kuo. Men det bör noteras att många av hans tidigare förutsägelser, åtminstone vad gäller Apple, var sanna.

Enligt honom kommer den nuvarande tangentbordsmekanismen att bytas ut senare i år för sax mekanism. I det här fallet är de enskilda tangenterna fästa på tangentbordet med två plastdelar anslutna på ett sätt som liknar sax (se bilden nedan).

Wikipedia

Detta är ett förnuftigt drag av Apple, som, som vi nämnde i inledningen till artikeln, har den nuvarande tangentbordsdesignen varit problematisk från början. Tillbaka 2015 släppte företaget över hela världen reparationsprogram för framtida MacBooks, samtidigt som vi fortsätter att arbeta hårt för att förbättra tangentbordet. Emellertid flödade tålamodskoppen så småningom, vilket fick Apple att genomföra detta nyckelbeslut.

Från lera till pool?

Men många fruktar att förändringen av mekanismen inte bara kommer att vara ett hopp från “lera till pool”. Tangentbordets nuvarande design, även kallad fjäril (utseendet på kontaktytan liknade en fjäril), eftersom den är mycket tunnare och också mer hållbar än en sax. Men eftersom vi redan har haft möjlighet att ta reda på det flera gånger, trots alla fördelar, passade denna mekanism helt enkelt inte jätten.

Det är dock viktigt att inse att alla dessa hittills endast är analytikers förutsägelser. Vi måste vänta på den officiella bekräftelsen av denna teori.

Relaterade Artiklar

Back to top button