Apple planerar att börja sälja online i Indien nästa månad

Apple, Apple India, Apple Online Store, Apple India online, Apple India Online Store, Apple iPhone, Apple Mac, Apple iPod, Apple AirPods

Apple Inc är redo att öppna en onlinebutik för första gången på den snabbväxande smarttelefonmarknaden i Indien nästa månad, enligt en person med kunskap om saken och utnyttjar en avslappning av en gång strikta förbud mot utländsk direkthandel.

Onlinebutiken kommer att vara redo för drift strax före den festliga säsongen Dussehra-Diwali, enligt personen, som bad att inte bli namngiven och diskuterade konfidentiella planer. IPhone-tillverkaren, som i flera år lobbat New Delhi för att kringgå regler som tvingar företag som Apple att hämta 30 procent av komponenterna lokalt, hade ursprungligen planerat att starta onlineförsäljning inom månader efter att regeringen släppte regeln förra året. Dessa planer stördes av koronaviruspandemin.

Indiens 1,3 miljarder människor representerar en stor, underbetjänad smarttelefonmarknad som blir ett allt viktigare fokus för Apple även när pandemin rasade i år. IPhone-tillverkaren, som just har gjort historia genom att överträffa 2 biljoner dollar i marknadsvärde, ökar investeringarna i det sydasiatiska landet för att minska sitt beroende av Kina både som en marknads- och tillverkningsbas bland eskalerande spänningar mellan Washington och Peking.

Cupertino, Kalifornien-baserade företaget planerar också att öppna en andra tegel-och-murbruk butik i Bangalore tekniska nav, efter ett uttag i Mumbai som kommer att vara den första fysiska platsen i landet, enligt människor med kunskap om saken. . IPhone-tillverkarens första fysiska butik öppnar nästa år i det plyschliga Mumbai-området i BKC, medan folket sa att det redan har undersökt nästan en halv miljon kvadratmeter utrymme mitt i hjärtat av Bangalore nära Minsk-torget, uppkallat efter sin systerstad i Vitryssland. Apple svarade inte på ett e-postmeddelande med kommentarer om sin förnyade detaljhandel i Indien.

Apple erbjuder för närvarande sina enheter i Indien genom butiker som ägs av franchisepartners och via onlineplattformar inklusive Amazon.com Inc och Walmart Inc-ägda Flipkart Online Retails Services Pvt. Att sälja genom egna butiker och via sin webbplats kan hjälpa företaget att kontrollera varumärket och vinna kundlojalitet samtidigt som man utjämnar fältet med konkurrenter som Kinas OnePlus och Sydkoreas Samsung Electronics Co.

Vid sidan av expansionen av sin närvaro i Indien har Cupertino, Kalifornienbaserad enhetsproducent, monterat sina senaste mobiltelefoner, iPhone SE och iPhone 11, i landet genom sina tillverkningspartners Foxconn Technology Group och Wistron Corp. , Pegatron Corp, kommer att starta sin första anläggning i Indien.

Apple dominerade Indiens premium-smarttelefonsegment med en marknadsandel på 49 procent under andra kvartalet, enligt forskaren IDC. Den nyare iPhone 11 och iPhone XR tillsammans utgjorde 28 procent av avancerade leveranser, vilket tyder på att efterfrågan på dyrare iPhones växer vilket är en kontrast till för ett par år sedan när billigare och gamla modeller stod för en stor del av iPhone-försäljningen .

Relaterade Artiklar

Back to top button