Apple Pay lanseras i Kina senast i februari: rapport

Apple planerar att lansera sin mobila betaltjänst i Kina i början av nästa år Apple planerar att lansera sin mobila betaltjänst i Kina i början av nästa år

Apple Inc planerar att lansera sitt mobila betalningssystem Apple Pay i Kina i början av februari, rapporterade Wall Street Journal.

IPhone-tillverkaren har nyligen ingått avtal med Kinas fyra stora statliga banker, rapporterade tidningen sent på måndagen, med hänvisning till personer som är bekanta med diskussionerna.

När Apple Pay lanseras kommer det huvudsakligen att konkurrera med Alipay, onlinebetalningsplattformen som drivs av Alibaba Holding Group Ltd, dotterbolag Ant Financial, och UnionPay Co, ett statligt kontrollerat konsortium som har monopol på alla yuanbetalkort som utfärdats och används i landet.

Apples planer kan fortfarande möta regleringshinder i Kina, där bank och e-handel övervakas av ett antal statliga myndigheter, sa WSJ.

“Vi har inget att meddela just nu”, sa en Apple-taleskvinna i Kina i ett e-postmeddelande till Reuters.

Apple lanserades i USA i oktober förra året och tar med sin betaltjänst till Kina, den viktigaste marknaden för smartphones. Företagets försäljning fördubblades nästan i Stora Kina under det fjärde kvartalet i budgeten jämfört med året innan.

Det belopp som Apple skulle göra av sådana transaktioner har varit en fast punkt i förhandlingarna för att få Apple Pay till Kina, citerade tidningen folket.

Det är inte heller klart hur mycket Apple skulle ta betalt för köp som görs via Apple Pay i Kina. Företaget får 0,15 procent av alla kreditkortstransaktioner och 0,5 cent per debiteringstransaktion i USA, säger tidningen.

I juli tog Apple sin mobila betalningstjänst till Storbritannien för att dra nytta av de ökande mobila onlinetransaktionerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button