Apple överlämnar: Det kommer att släppa en uppdatering där du kommer att kunna stänga av iPhone-avmattningen!

iPhone 8Apple Chief, Tim Cook © Business Insider

Så det hände. I slutändan är Apple ständigt under press från allmänheten och kommer med en annan lösning. I den kommande firmwareversionen kommer det också att finnas en funktion som låter dig stänga av prestandabegränsning. Företaget introducerade det på grund av batterier, som i äldre modeller inte längre kan leverera tillräckligt med el för full processorkraft.

Den amerikanska tillverkaren gav sig så småningom under sina kunders vilja. Han arbetar för närvarande med en mjukvaruuppdatering som gör att iPhone-ägare kan stänga av batteribeskrivningsbegränsningen. Den med ökande ålder, resp. med det ökande antalet laddningscykler kan den inte leverera tillräcklig processorström. Det kan överbelastas av en telefonhängning eller en självstart.

Oupphörlig kritik

Apples programvarubegränsningar på sina telefoner har länge antagits ha gjorts. Företaget kom med sanning i slutet av förra året och har sedan dess mött obeveklig kritik. Tillverkarens beteende bärs av kunderna själva, den franska regeringen men också av de amerikanska guvernörerna.

Den nya uppdateringen bör informera användarna bättre när deras iPhone automatiskt försämrar prestanda. “Om du inte vill ha det kan du stänga av det.“Säger Apples chef Tim Cook. Naturligtvis rekommenderar Apple inte ett sådant förfarande.

Tvärtom har Android-tillverkare gjort det klart för sina kunder att de inte saktar ner sina telefoner. De utformar dem så att retardation inte är nödvändig.

Relaterade Artiklar

Back to top button