Apple öppnar U1-chip för utvecklare med en ny ram för ‘närliggande interaktion’

Apple introducerade ett U1-chip förra året i iPhone 11-modellerna. Detta chip möjliggör stöd för Ultra Wideband vilket förbättrar rumsmedvetenheten. Apple har dock bara använt denna teknik för att driva en riktad AirDrop-funktion.

Nu har Apple planer på att öppna U1-chipet för utvecklare som kommer att inkludera ett nytt ramverk “Near Interaction” i den senaste versionen av iOS, dvs. iOS 14. Detta ramverk kommer att kunna strömma avståndet och den relativa riktningen mellan två enheter som använder U1-chipet. Det kommer att erbjuda några spännande nya rumsrelaterade funktioner och användarupplevelser.

Den här nya funktionen fungerar bara om användaren ger tillstånd att låta sin iPhone hittas av enheter i närheten. Apple ger också ett exempel på detta nya alternativ. En taxichaufför och en kund kan använda den här funktionen för att identifiera den relativa platsen för både föraren och kunden i en rideshare-app.

Apple säger också att iPhones ska vara i stående orientering så att avståndet och riktningen mäts korrekt. Om en iPhone står i stående orientering och den andra i landskapet blir resultaten inte korrekta.

Relaterade Artiklar

Back to top button