Apple och Epic Games vill bekämpa antitrustärenden utan en jury

apple, episka spel, apple vs episka spel, apple vs fortnite, fortnite, apple fortnite strid, apple app store, app store, app store policyer

Apple Inc och Epic Games Inc berättade för domaren som övervakade sin antitrustavvikelse att de inte vill att målet ska prövas inför en jury och att de föredrar att domaren bestämmer det själv.

Spelutvecklaren och iPhone-tillverkaren lämnade in ett gemensamt uttalande på tisdagen med den amerikanska distriktsdomaren Yvonne Gonzalez Rogers i Oakland, Kalifornien, och sa att Apple drar tillbaka kravet på en juryrättegång som den gjorde när den lämnade in sina motkrav.

Domaren föreslog vid en utfrågning på måndagen att en juryrättegång skulle vara att föredra eftersom jurydömningar är mindre benägna att störas vid överklagande och eftersom det kan vara bättre att testa företagens argument, om Apple driver ett olagligt monopol i sin appbutik. inför vanliga människor.

Epic, tillverkaren av Fortnite, hävdar att Apple bryter mot antitrustlag genom att tvinga utvecklare att endast tillhandahålla mobilappar via Apples appbutik och genom att hindra användare från att betala utvecklare direkt för köp i spelet.

Istället måste spelare använda Apples betalningssystem och Apple samlar in 30 procent av inköpspriset. Apple har hävdat att det inte finns något olagligt monopol eftersom Fortnite är tillgängligt på många andra plattformar och dess kontroll över vilka appar som sätts på iPhones och iPads behövs för att skydda enheternas säkerhet.

Apple spärrade Epic Games från appbutiken efter att utvecklaren smugglat en “snabbkorrigering” till Fortnite för att låta användare kringgå Apples betalningsfunktion. Domaren väger om Apple ska tvingas sätta Fortnite tillbaka i appbutiken, med Epics alternativ för direktbetalning, medan antitrustkraven slås ut.

Relaterade Artiklar

Back to top button