Apple och Disney Gear Up för november Streaming Showdown

Apple och Disney Gear Up för november Streaming Showdown

En ny skörd av streamingtjÀnster, Apple TV + och Disney +, Àr pÄ vÀg att komma in pÄ marknaden, och medan vi lÀrde oss mer om bÄda den hÀr veckan finns det fortfarande frÄgor om plattformens tillgÀnglighet och kostnad.

SlÀppdatumet för Disney + och innehÄllet som det kommer att erbjuda vid lanseringen har stÀllts in ett tag. Den 12 november kan tittarna betala 6,99 dollar per mÄnad eller 69,99 dollar för Äret för att fÄ tillgÄng till Disney-film- och animationsinnehÄll, Pixar-filmer, Marvel- och Star Wars-samlingen och National Geographic. TillgÀngliga förestÀllningar vid lanseringen inkluderar original Star Wars-serien, Àven om den har kartlagts med ett ÄrslÄngt schema för originalinnehÄll.

Apple TV + kommer enligt uppgift ocksÄ att lanseras i november för ryktet $ 9,99 per mÄnad, vilket kommer att ge en ganska intressant mÄnad för streaming-tittare.

Ingen Disney + pÄ Amazon Fire TV?

Disneys fullstÀndiga övertagande av Hulu banade vÀg för sitt stora innehÄllspaket: Disney +, ESPN + och Hulu för 12,99 USD i mÄnaden, Àven tillgÀngligt 12 november.

Det Àr ett spÀnnande erbjudande, men frÄgor kvarstÄr. Den hÀr veckan tillkÀnnagav Disney nÄgra internationella lanseringsdatum samt alla enheter och plattformar som du kan fÄ streaming-appen pÄ. Det fanns ett stort utelÀmnande: Amazon.

Amazon Fire TV StickAmazon Fire TV Stick

Vid lanseringen kommer Disney + att finnas tillgÀngligt pÄ alla Apple-enheter (iPhone, iPad, iPod touch och Apple TV) och via App Store eller Apple TV-appen. Samma sak gÀller Google, som kommer att erbjuda Disney + som en app för Android-telefoner och Android TV, samt via Google Chromecast. Du kommer ocksÄ att kunna fÄ det pÄ Xbox One, PlayStation 4 och Roku streaming-enheter.

Att utelÀmna Amazon Fire TV kan vara en tillfÀllig utelÀmning eftersom företagen hamrar i sista minuten förhandlingar, pÄpekar. Det kan ocksÄ vara det senaste i en lÀngre on-and-off fejd mellan de tvÄ företagen, men oddsen Àr pÄ Amazon och Disney som arbetar med det förr snarare Àn senare. Amazon lappade upp saker med Google och lanserade nyligen Prime Video pÄ Chromecast, till exempel, sÄ allt Àr möjligt.

FrÄgan om Apple TV +

Vi lÀrde oss mycket mer om Apple TV + den hÀr veckan. Enligt Bloomberg kommer Apples streamingtjÀnst att debutera nÄgon gÄng i november, eventuellt för 9,99 dollar per mÄnad efter en gratis testperiod.

Även om den prissĂ€ttningen fortfarande bara Ă€r ett rykte, Ă€r det ganska högt för en relativt liten mĂ€ngd innehĂ„ll. Apples ursprungliga skiffer av original kommer enligt uppgift att inkludera den högprofilerade skĂ„despelaren Jennifer Aniston, Steve Carell och Reese Witherspoon, Steven Spielbergs dokumentĂ€rserie Home, och visar med Jason Momoa och Octavia Spencer. Apple har mycket fler utstĂ€llningar, men katalogen Ă€r gles jĂ€mfört med Netflix och andra konkurrenter. Kommer Apple TV + att ge konsumenterna tillrĂ€ckligt för att göra kostnaden vĂ€rt det jĂ€mfört med Netflix, Amazon och Disney / Hulu?

Apples push till tjÀnster Àr nyckeln till fortsatt tillvÀxt. De rapporterade att Apple har spenderat cirka 6 miljarder dollar under de senaste Ären för att förbereda sin streamingtjÀnst med original. Det Àr en betydande investering, men fortfarande mindre Àn Netflix spenderar pÄ innehÄll bara under 2019.

AnvĂ€ndare kommer att kunna prenumerera pĂ„ Apple TV + via Apple TV och den förnyade TV-appen, som kommer att finnas tillgĂ€nglig pĂ„ iOS och Mac, media-streaming-enheter – inklusive Roku och Amazon Fire TV – och smarta TV-apparater frĂ„n Samsung, Sony, LG och Vizio .

De första abonnentnumren vi ser frÄn Apple TV + och Disney + kommer att vara ett slags lakmustest för nÀsta fas pÄ videostreamingmarknaden. NÀsta Är kommer ytterligare en vÄg av nya tjÀnster i HBO Max och NBCUniversals kommande app, vilket tvingar konsumenter att bestÀmma vilka tjÀnster som Àr vÀrda sina mÄnatliga dollar och hur mÄnga som Àr för mÄnga.