Apple och Disney Gear Up för november Streaming Showdown

En ny skörd av streamingtjänster, Apple TV + och Disney +, är på väg att komma in på marknaden, och medan vi lärde oss mer om båda den här veckan finns det fortfarande frågor om plattformens tillgänglighet och kostnad.

Släppdatumet för Disney + och innehållet som det kommer att erbjuda vid lanseringen har ställts in ett tag. Den 12 november kan tittarna betala 6,99 dollar per månad eller 69,99 dollar för året för att få tillgång till Disney-film- och animationsinnehåll, Pixar-filmer, Marvel- och Star Wars-samlingen och National Geographic. Tillgängliga föreställningar vid lanseringen inkluderar original Star Wars-serien, även om den har kartlagts med ett årslångt schema för originalinnehåll.

Apple TV + kommer enligt uppgift också att lanseras i november för ryktet $ 9,99 per månad, vilket kommer att ge en ganska intressant månad för streaming-tittare.

Ingen Disney + på Amazon Fire TV?

Disneys fullständiga övertagande av Hulu banade väg för sitt stora innehållspaket: Disney +, ESPN + och Hulu för 12,99 USD i månaden, även tillgängligt 12 november.

Det är ett spännande erbjudande, men frågor kvarstår. Den här veckan tillkännagav Disney några internationella lanseringsdatum samt alla enheter och plattformar som du kan få streaming-appen på. Det fanns ett stort utelämnande: Amazon.

Amazon Fire TV StickAmazon Fire TV Stick

Vid lanseringen kommer Disney + att finnas tillgängligt på alla Apple-enheter (iPhone, iPad, iPod touch och Apple TV) och via App Store eller Apple TV-appen. Samma sak gäller Google, som kommer att erbjuda Disney + som en app för Android-telefoner och Android TV, samt via Google Chromecast. Du kommer också att kunna få det på Xbox One, PlayStation 4 och Roku streaming-enheter.

Att utelämna Amazon Fire TV kan vara en tillfällig utelämning eftersom företagen hamrar i sista minuten förhandlingar, påpekar. Det kan också vara det senaste i en längre on-and-off fejd mellan de två företagen, men oddsen är på Amazon och Disney som arbetar med det förr snarare än senare. Amazon lappade upp saker med Google och lanserade nyligen Prime Video på Chromecast, till exempel, så allt är möjligt.

Frågan om Apple TV +

Vi lärde oss mycket mer om Apple TV + den här veckan. Enligt Bloomberg kommer Apples streamingtjänst att debutera någon gång i november, eventuellt för 9,99 dollar per månad efter en gratis testperiod.

Även om den prissättningen fortfarande bara är ett rykte, är det ganska högt för en relativt liten mängd innehåll. Apples ursprungliga skiffer av original kommer enligt uppgift att inkludera den högprofilerade skådespelaren Jennifer Aniston, Steve Carell och Reese Witherspoon, Steven Spielbergs dokumentärserie Home, och visar med Jason Momoa och Octavia Spencer. Apple har mycket fler utställningar, men katalogen är gles jämfört med Netflix och andra konkurrenter. Kommer Apple TV + att ge konsumenterna tillräckligt för att göra kostnaden värt det jämfört med Netflix, Amazon och Disney / Hulu?

Apples push till tjänster är nyckeln till fortsatt tillväxt. De rapporterade att Apple har spenderat cirka 6 miljarder dollar under de senaste åren för att förbereda sin streamingtjänst med original. Det är en betydande investering, men fortfarande mindre än Netflix spenderar på innehåll bara under 2019.

Användare kommer att kunna prenumerera på Apple TV + via Apple TV och den förnyade TV-appen, som kommer att finnas tillgänglig på iOS och Mac, media-streaming-enheter – inklusive Roku och Amazon Fire TV – och smarta TV-apparater från Samsung, Sony, LG och Vizio .

De första abonnentnumren vi ser från Apple TV + och Disney + kommer att vara ett slags lakmustest för nästa fas på videostreamingmarknaden. Nästa år kommer ytterligare en våg av nya tjänster i HBO Max och NBCUniversals kommande app, vilket tvingar konsumenter att bestämma vilka tjänster som är värda sina månatliga dollar och hur många som är för många.

Relaterade Artiklar

Back to top button