Apple Music lägger till Chromecast-support

Apple föredrar mycket att du kommer åt Apple Music på en iOS-enhet snarare än Android, men för dem som föredrar Googles mobila operativsystem får Apple Music för Android en välkommen ny funktion: Chromecast-support.

Som Android Police rapporterar lägger den senaste betaversionen av Apple Music i Play Store (v3.0.0-beta) till möjligheten att ansluta till alla tillgängliga Chromecast-enheter som automatiskt upptäcks i samma nätverk. Det betyder att Googles Chromecast-donglar, Google Home, Nest Hub och alla andra Chromecast-kompatibla enheter, vare sig de smarta skärmarna, högtalarna etc. kan spränga Apple Music-låtar.

När den här nya versionen av appen körs visas en cast-ikon om Chromecast-enheter är tillgängliga. Genom att trycka på ikonen kan du välja vilken som du vill strömma ljudet trådlöst till samtidigt som du behåller kontrollen över uppspelning på din enhet.

Betan innehåller också två andra nyligen tillagda nya funktioner. Den första är ett mörkt läge som är lämpligt för miljöer med svagt ljus, så perfekt för nattmusik som lyssnar med svagt ljus nedåt. Den andra är tillägget av över 100.000 radiostationer, vilket verkligen öppnar Apples tjänst för en mycket bredare Android-publik. De nya stationerna erbjuds via TuneIn, Radio.com och iHeartRadio och kan enkelt sökas efter namn eller frekvens.

Apple Music är gratis att testa på iOS och Android och erbjuder tillgång till över 50 miljoner låtar tillsammans med ditt befintliga iTunes-bibliotek. När rättegången är över kostar det $ 9,99 / månad för en individ, $ 14,99 / månad för en familjeplan eller $ 4,99 / månad om du kvalificerar dig som student. I vår Apple Music-recension uppskattade PCMag de exklusiva albumen och Siri och Apple Watch ($ 699,00 på Amazon) -kompatibilitet, men du kan inte komma åt ditt bibliotek från en webbläsare och det tappar inte Spotify. Ändå är det ett utmärkt val för streaming av musik.

Relaterade Artiklar

Back to top button