Apple mÄste betala avgifter pÄ 5 Mac Pro-komponenter

Apple mÄste betala avgifter pÄ 5 Mac Pro-komponenter

Förra mÄnaden bekrÀftade Apple att den nya Mac Pro kommer att tillverkas i Austin, Texas. Beslutet möjliggjordes delvis eftersom Apple beviljades undantag frÄn tullar pÄ vissa komponenter frÄn Kina. Men inte alla Mac Pro-komponenter Àr tullbefriade.

Som Bloomberg rapporterar har Apple inte lyckats fÄ tullundantag för fem komponenter som anvÀnds i Mac Pro, varav fyra Àr vÀsentliga för dess funktion. Alla fem kommer att ha 25 procent tariff och kan dÀrför pÄverka antingen det pris som Apple tar ut för Mac Pro eller vinstmarginalen för varje sÄld Mac Pro.

De fem komponenterna för tullar inkluderar Mac Pro’s valfria hjul, kretskortet som krĂ€vs för hantering av ingĂ„ngs- / utgĂ„ngsportar, kylsystemet som anvĂ€nds för processorn, en nĂ€tadapter och en laddningskabel.

Av de fem kommer kylsystemet och kretskortet sannolikt att vara det dyraste för Apple att köpa och kommer dĂ€rför att drabbas mest av ytterligare 25 procents tariff. Bristen pĂ„ undantag beror pĂ„ att Apple “inte visade att införandet av ytterligare tullar pĂ„ den specifika produkten skulle orsaka allvarlig ekonomisk skada för dig eller andra amerikanska intressen”, enligt USA: s handelsrepresentant (USTR).

Med tanke pÄ att Mac Pro kommer att ha ett startpris pÄ $ 5,999 verkar det troligt att tullkostnaderna lÀtt kan tÀckas utan att priset för konsumenterna höjs. Men eftersom hjulen Àr valfria Àr jag sÀker pÄ att Apple kommer att höja sitt pris i enlighet dÀrmed.

Det Àr osannolikt att Apple bara lutar sig tillbaka och accepterar att tarifferna Àr oundvikliga. Företaget kommer utan tvekan att fortsÀtta leta efter alternativa kÀllor för de fem komponenterna och sÄ smÄningom skulle kunna ta bort dem genom att byta till en icke-kinesisk leverantör.