Apple måste betala avgifter på 5 Mac Pro-komponenter

Förra månaden bekräftade Apple att den nya Mac Pro kommer att tillverkas i Austin, Texas. Beslutet möjliggjordes delvis eftersom Apple beviljades undantag från tullar på vissa komponenter från Kina. Men inte alla Mac Pro-komponenter är tullbefriade.

Som Bloomberg rapporterar har Apple inte lyckats få tullundantag för fem komponenter som används i Mac Pro, varav fyra är väsentliga för dess funktion. Alla fem kommer att ha 25 procent tariff och kan därför påverka antingen det pris som Apple tar ut för Mac Pro eller vinstmarginalen för varje såld Mac Pro.

De fem komponenterna för tullar inkluderar Mac Pro’s valfria hjul, kretskortet som krävs för hantering av ingångs- / utgångsportar, kylsystemet som används för processorn, en nätadapter och en laddningskabel.

Av de fem kommer kylsystemet och kretskortet sannolikt att vara det dyraste för Apple att köpa och kommer därför att drabbas mest av ytterligare 25 procents tariff. Bristen på undantag beror på att Apple “inte visade att införandet av ytterligare tullar på den specifika produkten skulle orsaka allvarlig ekonomisk skada för dig eller andra amerikanska intressen”, enligt USA: s handelsrepresentant (USTR).

Med tanke på att Mac Pro kommer att ha ett startpris på $ 5,999 verkar det troligt att tullkostnaderna lätt kan täckas utan att priset för konsumenterna höjs. Men eftersom hjulen är valfria är jag säker på att Apple kommer att höja sitt pris i enlighet därmed.

Det är osannolikt att Apple bara lutar sig tillbaka och accepterar att tarifferna är oundvikliga. Företaget kommer utan tvekan att fortsätta leta efter alternativa källor för de fem komponenterna och så småningom skulle kunna ta bort dem genom att byta till en icke-kinesisk leverantör.

Relaterade Artiklar

Back to top button