Apple lÄter Facebook online-evenemang tillfÀlligt undvika 30 procent nedskÀrning

us elections, us elections 2020, facebook ads, facebook US elections ad, instagram, donald trump

oss val, oss val 2020, facebook annonser, facebook amerikanska val annons, instagram, Donald Trump

Apple Inc. kommer att lÄta anvÀndare av Facebook Inc: s online-evenemangsprodukt anvÀnda det sociala nÀtverkets egna betalningsmetod fram till slutet av Äret och tillfÀlligt kringgÄ iPhone-tillverkarens typiska 30% -nedskÀrning.

Cupertino, Kalifornien-baserade teknikjÀtten sa att det gör undantaget eftersom vissa företag tvingades flytta sina fysiska hÀndelser online pÄ grund av Covid-19-pandemin. App Store-appar som underlÀttar personliga lektioner eller evenemang har alltid fÄtt acceptera andra betalningsmetoder Àn Apples, vilket kringgÄr avgiften. Men nÀr företag flyttade online blev nÀstan alla klasser virtuella och undantogs inte lÀngre frÄn Apples 30% -nedskÀrning.

Apple sa att efter ÄterhÀmtningen till slutet av 2020 kommer Facebook att behöva implementera systemet för köp i appen. IPhone-tillverkaren noterade att den gav samma undantag till Airbnb Inc. och ClassPass.

Facebook lanserade en liveevenemangsfunktion i augusti som lĂ„ter företagsĂ€gare debitera mĂ€nniskor för livevideoströmmar som en trĂ€ningsklass. Facebook kritiserade Apple vid den tiden för att samla in en avgift pĂ„ 30% pĂ„ dessa transaktioner – företagets standardavgift för köp i appar – och hĂ€vdade offentligt att Apple skadade smĂ„företag som pĂ„verkades av coronavirus.

“App Store ger en fantastisk affĂ€rsmöjlighet för alla utvecklare, som anvĂ€nder den för att nĂ„ en halv miljard besökare varje vecka i 175 lĂ€nder”, sĂ€ger en Apple-talesman. “För att sĂ€kerstĂ€lla att varje utvecklare kan skapa och vĂ€xa ett framgĂ„ngsrikt företag upprĂ€tthĂ„ller Apple en tydlig och konsekvent uppsĂ€ttning riktlinjer som gĂ€ller lika för alla.”

Trots den tillfĂ€lliga förseningen med att samla in avgifter fortsatte Facebook att nĂ„la Apple pĂ„ fredagen. ”Apple har gĂ„tt med pĂ„ att ge en kort, tre mĂ„naders paus efter vilken företag som kĂ€mpar mĂ„ste Ă„terigen betala Apple hela 30% App Store-skatt”, sĂ€ger Joe Osborne, en Facebook-talesman, i ett uttalande.

Apple kommer att fortsĂ€tta att samla in en avgift pĂ„ 30% pĂ„ spelinköp och argumenterar för att dessa utvecklare inte driver en fysisk verksamhet som har pĂ„verkats av viruset. Facebook kritiserade Apple för att utesluta dessa skapare. “Vi var tyvĂ€rr tvungna att göra denna eftergift för att fĂ„ tillfĂ€llig fördröjning för andra företag”, sĂ€ger Vivek Sharma, vice vd för Facebook Gaming.

Apple slĂ€ppte begrĂ€nsningarna för App Store-utvecklare tidigare denna mĂ„nad och sa att det inte lĂ€ngre kommer att införa kravet pĂ„ inköp av appar för online-undervisningsappar, sĂ„som handledning, telehĂ€lsa och trĂ€ningserbjudanden, om interaktionen endast mellan tvĂ„ personer. Den tillfĂ€lliga Ă€ndringen pĂ„ fredag ​​för Facebook Ă€r inte begrĂ€nsad till en-till-en-interaktion.

FörhÄllandet mellan Facebook och Apple har blivit mer omtvistat de senaste Ären. Apple och VD Tim Cook kritiserar rutinmÀssigt Facebook för sekretess bortfall. Facebook anklagade emellertid Apple vid flera tillfÀllen för att skada utvecklare som bygger appar för iPhone, sÀrskilt under pandemin.

Trots fientligheten Àr företagen bundna pÄ höften: Facebook behöver Apples enheter för att leverera sina tjÀnster, och Apple drar nytta av Facebooks populÀra appar.