Apple låter Facebook online-evenemang tillfälligt undvika 30 procent nedskärning

oss val, oss val 2020, facebook annonser, facebook amerikanska val annons, instagram, Donald Trump

Apple Inc. kommer att låta användare av Facebook Inc: s online-evenemangsprodukt använda det sociala nätverkets egna betalningsmetod fram till slutet av året och tillfälligt kringgå iPhone-tillverkarens typiska 30% -nedskärning.

Cupertino, Kalifornien-baserade teknikjätten sa att det gör undantaget eftersom vissa företag tvingades flytta sina fysiska händelser online på grund av Covid-19-pandemin. App Store-appar som underlättar personliga lektioner eller evenemang har alltid fått acceptera andra betalningsmetoder än Apples, vilket kringgår avgiften. Men när företag flyttade online blev nästan alla klasser virtuella och undantogs inte längre från Apples 30% -nedskärning.

Apple sa att efter återhämtningen till slutet av 2020 kommer Facebook att behöva implementera systemet för köp i appen. IPhone-tillverkaren noterade att den gav samma undantag till Airbnb Inc. och ClassPass.

Facebook lanserade en liveevenemangsfunktion i augusti som låter företagsägare debitera människor för livevideoströmmar som en träningsklass. Facebook kritiserade Apple vid den tiden för att samla in en avgift på 30% på dessa transaktioner – företagets standardavgift för köp i appar – och hävdade offentligt att Apple skadade småföretag som påverkades av coronavirus.

“App Store ger en fantastisk affärsmöjlighet för alla utvecklare, som använder den för att nå en halv miljard besökare varje vecka i 175 länder”, säger en Apple-talesman. “För att säkerställa att varje utvecklare kan skapa och växa ett framgångsrikt företag upprätthåller Apple en tydlig och konsekvent uppsättning riktlinjer som gäller lika för alla.”

Trots den tillfälliga förseningen med att samla in avgifter fortsatte Facebook att nåla Apple på fredagen. ”Apple har gått med på att ge en kort, tre månaders paus efter vilken företag som kämpar måste återigen betala Apple hela 30% App Store-skatt”, säger Joe Osborne, en Facebook-talesman, i ett uttalande.

Apple kommer att fortsätta att samla in en avgift på 30% på spelinköp och argumenterar för att dessa utvecklare inte driver en fysisk verksamhet som har påverkats av viruset. Facebook kritiserade Apple för att utesluta dessa skapare. “Vi var tyvärr tvungna att göra denna eftergift för att få tillfällig fördröjning för andra företag”, säger Vivek Sharma, vice vd för Facebook Gaming.

Apple släppte begränsningarna för App Store-utvecklare tidigare denna månad och sa att det inte längre kommer att införa kravet på inköp av appar för online-undervisningsappar, såsom handledning, telehälsa och träningserbjudanden, om interaktionen endast mellan två personer. Den tillfälliga ändringen på fredag ​​för Facebook är inte begränsad till en-till-en-interaktion.

Förhållandet mellan Facebook och Apple har blivit mer omtvistat de senaste åren. Apple och VD Tim Cook kritiserar rutinmässigt Facebook för sekretess bortfall. Facebook anklagade emellertid Apple vid flera tillfällen för att skada utvecklare som bygger appar för iPhone, särskilt under pandemin.

Trots fientligheten är företagen bundna på höften: Facebook behöver Apples enheter för att leverera sina tjänster, och Apple drar nytta av Facebooks populära appar.

Relaterade Artiklar

Back to top button