Apple lanserar gratis ersÀttningsprogram för iPhone-batterifodral

Apple lanserar gratis ersÀttningsprogram för iPhone-batterifodral

Felaktiga iPhone-batterifodral visar sig vara ett stort problem, men Apple kommer att byta ut dem som en del av sitt nya utbytesprogram.

I ett meddelande som publicerades pÄ fredagen bekrÀftade Apple att det kommer att ersÀtta alla berörda enheter som tillverkats mellan januari 2019 och oktober 2019. Vissa iPhone-batterifodral kan inte laddas eller gör det bara intermittent nÀr de Àr anslutna till en strömkÀlla, vilket förhindrar att iPhone laddas ordentligt.

Kunder rapporterade problemet till Apple i kraft, och det Cupertino-baserade företaget svarade med detta utbytesprogram. Den fokuserar bara pÄ Smart Battery Case-enheter gjorda för iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR. Andra batterifodral gjorda för iPhone 11 och iPhone 11 Pro kan inte bytas ut gratis.

Apples iPhone-batterifodral sÀljs för $ 129. Det Àr dyrare Àn alternativ frÄn tredje part, men Apple inkluderade vissa iOS-integrationer. IPhone-batterifodralet visar sin ÄterstÄende laddningsprocent pÄ lÄsskÀrmen och i meddelandecentret. Den har ocksÄ en blixtport. Kanske verkar det inte vara viktigt, men Apples kunder Àlskar sina första parts tillbehör för att stanna kvar i ekosystemet sÄ mycket som möjligt.

Servicealternativen Àr uppdelade mellan att boka tid i en Apple Store eller hitta en auktoriserad tjÀnsteleverantör. I bÄda fallen kommer ditt iPhone-batterifodral att undersökas och verifieras. Apple kommer dock inte att ersÀtta nÄgra Smart Battery Case-enheter med tvÄ Ärs garanti. SÄ du mÄste byta ut inom tvÄ Är efter att du köpt tillbehöret, annars sitter du fast med den felaktiga enheten.

Apple sÀger att alla berörda enheter kommer att kasseras pÄ ett miljövÀnligt sÀtt. Nyköpta iPhone-batterifodral bör inte innehÄlla nÄgra defekter.