Apple-kortet kommer äntligen att rinna ut i augusti

Apple-kortet kommer att lanseras nästa månad.

På tisdag bekräftade Apples VD Tim Cook den kommande lanseringen, som tidigare hade fästs någon tid på sommaren.

“Tusentals Apple-anställda använder Apple-kortet varje dag i ett betatest och vi kommer att börja rulla ut Apple-kortet i augusti”, sa han i ett inkomstsamtal.

Apples kreditkort lanseras i samarbete med Goldman Sachs och Mastercard. Du kommer att kunna registrera dig för det via iPhone Wallet-appen och det fungerar överallt där Apple Pay accepteras. Du får också ett företagsdesignat “titanium-kort” så att du kan använda tjänsten i butiker som inte accepterar Apple Pay.

Företagets kreditkort kommer att erbjuda dig 2 procent tillbaka på Apple Pay-köp och 1 procent tillbaka på icke-Apple Pay-transaktioner. Det högsta återbetalningserbjudandet på 3 procent kommer att inträffa när du köper något från Apple Store, Apple.com eller iTunes.

Företaget går in i kreditkortsverksamheten när det alltmer förlitar sig på tjänster för ekonomisk tillväxt. På hösten planerar den att lansera en ny spelabonnemangstjänst som heter Apple Arcade och ett videostreaming-erbjudande som heter Apple TV +.

Företagets iPhone, å andra sidan, är fortfarande Apples största penningtillverkare. Efterfrågan på produkten har dock minskat eftersom priserna på flaggskeppssmartphones har nått cirka $ 1000 eller mer. Under årets andra kvartal minskade Apples intäkter från iPhones försäljning med 12 procent jämfört med året innan. Sammantaget minskade företagets nettoresultat med cirka 13 procent från samma period för ett år sedan.

Apple såg dock en ljuspunkt i försäljningen av sina bärbara produkter, som inkluderar Apple Watch och Airpods. Intäkterna från bärbara produkter ökade med 48 procent jämfört med året innan.

Relaterade Artiklar

Back to top button