Apple köper förstÀrkt skÀrmstart Akonia Holographics

apple, apple augmented reality, apple AR headset, apple AR device, Akonia, akonia holo mirror technology, Amazon, Google, Apple, Akio Holographics

Apple förvÀrvar Akonia Holographics LLC, en sex Är gammal tillverkare av skÀrmar för glasögon med förstÀrkt verklighet

Apple Inc. har förvÀrvat Akonia Holographics LLC, en sex Är gammal tillverkare av skÀrmar för glasögon med förstÀrkt verklighet, nÀr iPhone-tillverkaren utforskar en razzia i det vÀxande fÀltet. Apple, som söker en banbrytande produkt för att lyckas med iPhone, sÀgs förbereda sig för att leverera ett AR-headset eller en enhet sÄ tidigt som 2020.

Akonias “HoloMirror” -teknologi Ă€r utformad för att projicera fullfĂ€rgsbilder pĂ„ de transparenta glaslinserna med förstĂ€rkt verklighetsheadset, enligt dess webbplats, en förmĂ„ga som kommer att passa ihop med den amerikanska jĂ€ttens egna anstrĂ€ngningar. Apple bekrĂ€ftade affĂ€ren, först rapporterad av Reuters, via det typiska uttalandet det anvĂ€nder för att verifiera förvĂ€rv av mindre startups.

LĂ€s ocksĂ„ – Apple iPhone XS lanseras den 12 september: HĂ€r Ă€r alla frĂ„gor vi söker svar pĂ„

Medan virtuell verklighet fördjupar anvÀndaren i en digital vÀrld, Àr förstÀrkt verklighet avsedd att lÀgga över grafik och data pÄ den verkliga; tillÄter anvÀndare till exempel att leta upp detaljer om föremÄl och byggnader i deras synfÀlt, eller en mekaniker att skanna reparationsinstruktioner.

Det har prövats ha en större massmarknadsöverklagande Àn VR, och Apples verkstÀllande direktör Tim Cook har upprepat sina utsikter vid flera tillfÀllen. Den amerikanska jÀtten mÄste dock kÀmpa med ett antal rivaler, inklusive Amazon.com Inc. och Google, som ocksÄ utforskar framtida applikationer för den framvÀxande tekniken.