Apple kommer att ersätta pistolemoji med en vattenpistol i iOS 10

apple emoji, gun emoji, pistrol emoji, water gun emoji, ios 10, apple OS, NRA, New Yorkers mot gun våld, gun control, rifle emoji, unicode, teknologi, teknik nyheter Förra året startade en organisation som heter New Yorkers Against Gun Violence (NYAGV) en kampanj för att få Apple att ersätta sin version av pistolemoji

Apple kommer att ersätta den kontroversiella pistolemoji med en grön vattenpistol i nästa version av sitt iPhone- och iPad-operativsystem, iOS 10. Pistolbytet är bara en av ett antal emoji-förändringar som företaget meddelade igår. Det kommer också att introducera nya och förnyade emojis som visar kvinnor som gör stereotypa manliga jobb som detektiv, byggnadsarbetare och polis, rapporterade CNN. Det finns nya kvinnliga idrottare, en stolthetsflagga och familjealternativ för ensamstående föräldrar.

Vattenpistolbytet är inte Apples första strejk i tecknad pistolkontroll. Tidigare i år nixade det styrande organet med ansvar för emojis en föreslagen gevärsemoji. Det var ett av ett antal möjliga nya tillägg, men Unicode Consortium-medlemmar Apple och Microsoft argumenterade mot den OS-inspirerade pistolen, enligt Buzzfeed. Pistolen och andra vapenemoji har landat människor i trubbel med lagen. En 12-åring i Virginia anklagades efter att ha påstått ha hotat sin skola i ett Instagram-inlägg som använde en pistol, kniv och bomb-emoji.

En tonåring i Brooklyn arresterades för att ha lagt ut en polisemoji med pistolemojier som pekar mot hans huvud. Anklagelserna tappades senare. En fransk domstol bestämde att en pistolemoji skulle kunna utgöra ett dödshot och dömde en man till tre månaders fängelse för att ha skickat pistolen till sin ex-flickvän.

Förra året startade en organisation som heter New Yorkers Against Gun Violence (NYAGV) en kampanj för att få Apple att ersätta sin version av pistolemoji. Det lanserade en webbplats, disarmtheiphone.com, och skickade ett öppet brev för att ta bort skjutvapenemoji “som en symbolisk gest för att begränsa pistolens tillgänglighet.”

”Apple har klarat av NRA: s mobiltaktik och pistolindustrin genom att visa att det finns många fler livsbekräftande sätt att uttrycka sig än med en pistol”, säger Leah Barrett, NYAGV: s verkställande direktör.

Apple släpper iOS 10 i höst. Den som är angelägen om att prata om vattenpistoler som tappar kvinnliga surfare med flagga kan ladda ner den offentliga betaversionen av iOS 10 nu, säger rapporten.

Relaterade Artiklar

Back to top button