Apple kommer att avslöja årsdagen för iPhone i större produktlansering

iPhone 8, Apple, Apple iPhone 8 lansering, Apple iPhone livestream, Apple iPhone 8, Apple iPhone X, Steve Jobs, Apple Watch, Apple TV, iPhone 6, iPhone 7, iPhone försäljning, iPhone förväntat pris, iPhone nya funktioner, HomePod, Gene Munster Apple-analys, Steve Jobs Theatre lansering Det splashy lanseringsevenemanget kommer att äga rum på Steve Jobs Theatre på Apples nya rymdskeppscampus i Apple Park – allmänt ansedd att vara den slutliga produkten designad av Jobs, som dog 2011. (Bildkälla: AP)

Ett decennium efter att dåvarande vd Steve Jobs presenterade den första iPhone, kommer Apple Inc på tisdag att introducera en helt nydesignad toppmodern iPhone tillsammans med två andra nya telefoner, samt en stor uppgradering till Apple Watch och en Apple TV med högre upplösning. Det splashy lanseringsevenemanget kommer att äga rum på Steve Jobs Theatre på Apples nya rymdskeppscampus i Apple Park – allmänt ansedd att vara den slutliga produkten designad av Jobs, som dog 2011.

De nya produkterna och semestersäsongen som följer är de viktigaste för Apple på flera år. Företaget har sålt mer än 1,2 miljarder iPhones under det senaste decenniet och inlett en tid för mobil datorer, men förra året drabbades en avsevärd nedgång i intäkterna eftersom många konsumenter avvisade iPhone 7 som att den liknade iPhone 6.

Apple hoppas att den nya avancerade telefonen, som förväntas kallas iPhone X, kommer att tysta kritiker som säger att företaget har tappat sin innovationsfördel. Den har en kant-till-kant-skärm med rikare färger och ansiktsigenkänning för att låsa upp telefonen utan behov av fingeravtrycksläsare eller fysisk hemknapp.

De två andra modellerna, som förväntas kallas iPhone 8 och iPhone 8 Plus, är avsedda att uppdatera iPhone 7 och iPhone 7 Plus. De kan också innehålla några nya funktioner, till exempel en glasbaksida som liknar iPhone 4 som skulle underlätta trådlös laddning.

Telefonerna förväntas komma med en brant prislapp. Bernsteins analytiker Toni Sacconaghi förutspår att toppmodellen kommer att kosta 899 dollar, även om andra analytiker förväntar sig att den kommer att överskrida tröskeln på 1 000 dollar. Det jämförs med ett toppbaspris på $ 769 för iPhone 7 Plus tidigare.

Mycket av de extra kostnaderna drivs av dyrare delar, som en skärm med högre upplösning, 3D-sensorer och mer minneskapacitet. ”Vissa av dessa komponenter är bara dyra. Det råder inget tvivel om det, säger Brian Blau, en Apple-analytiker på Gartner. Blau förväntar sig att Apple kommer att behålla flera billigare modeller i sin sortiment.

Analytiker förväntar sig också att Apple avslöjar en ny Apple TV som fungerar med högre upplösning än sin tidigare uppsättning. Den högre upplösningen skulle kunna spela in i Apples ansträngningar att uppvakta Hollywood, som nyligen har skiftat till en högre växel med två högt profilerade chefer anlitade bort från Sony.

Företaget förväntas också avslöja mer information om HomePod, dess röstaktiverade hemhögtalare som konkurrerar mot Amazon.com Inc: s Echo-enheter och Google Home-högtalaren. Apple meddelade HomePod i juni och sa att det kommer att skickas i december.

Slutligen förväntas Apple tillkännage en ny version av Apple Watch. Tidigare versioner av klockan måste bindas till en användares telefon för att kunna ta emot skicka eller ta emot data, men den nya versionen förväntas ansluta till trådlösa datanätverk precis som en telefon.

Apple säger inte hur många Apple-klockor de säljer. Gene Munster, en veteran Apple-tittare och analytiker med Loup Ventures, tror att klockan kan fördubblas eller till och med tredubbla försäljningen på grund av den nya anslutningen. Men även en enorm boom i en produkt kommer inte att flytta företagets ekonomi som iPhone, som stod för 63 procent av Apples 215 miljarder dollar i försäljning förra året. Även om Apple krossar rivaler som Fitbit Inc och Garmin i smarta klockförsäljningar, är Apple fortfarande iPhone-företaget.
“Det är en riktigt stor sak för kategorin wearables för Apple, men det är inte en stor sak för företaget”, sa Munster.

Relaterade Artiklar

Back to top button