Apple kanske inte släpper 11 ″ iPad Air med Mini-LED

Apples iPad Air är den bästa allround-surfplattan eftersom den inte är extremt dyr eller billig. Det är en enhet som balanserar hårdvaruspecifikationer, allmän systemprestanda och också en anständig byggkvalitet (vilket förväntas av Apple).

Det ryktes länge att nästa version av iPad Air kommer att använda Mini-LED display tech. Det rapporterades också att priset på enheten kommer att förbli 499 $ trots att företaget introducerade ny displayteknik.

En ny rapport i slutet av april i år av China Times rapporterade att Apple faktiskt kan hoppa över 11 ”iPad Air med Mini-LED. Rapporten uppgav dock inte om företaget helt drog upp projektet eller bara skjutit ut lanseringen av 11 ”iPad Air till ett senare datum.

Mini-LED-skärmpaneler har fler lysdioder än traditionella OLED-paneler som används i telefoner just nu. Mini-LED-skärmar är mycket ljusare än de traditionella LCD-panelerna. IPad har dock aldrig uppgraderats till att använda OLED-paneler heller, Apples surfplattor fortsätter att använda LCD-paneler.

Den nyare Mini-LED-displaytekniken har också fördelen att den inte förbrukar för mycket ström – den är mycket mer energieffektiv jämfört med LCD-displaytekniken. Mini-LED-skärmar erbjuder djupare svarta nivåer precis som OLED-paneler och större kontrastförhållande. Dessutom gör deras högre ljusstyrka dem mycket mer användbara i direkt solljus eller starkt upplysta rum.

Den kända Apples analytiker Ming-Chi Kuo från KGI Securities rapporterade också att Apple planerar att släppa en massa nya enheter med Mini-LED-skärmar. I sin rapport förklarade han att företaget skulle släppa några av dessa enheter 2020. Med tanke på den effekt som coronavirus globala pandemin har haft på världen, skulle vi inte bli förvånade om Apple driver lanseringen av några av sina produkter till 2021.

Relaterade Artiklar

Back to top button