Apple kan ta över iPhone Display Factory

Apple kan ta över iPhone Display Factory

Apple diskuterar en överenskommelse med Japan Display om att förvÀrva en av sina primÀra fabriker för skÀrmframstÀllning, enligt Nikkei.

Japan Display, som enligt uppgift Àr skyldig mer Àn 800 miljoner dollar till Apple, avvecklade verksamheten vid den Hakusan-baserade fabriken i juli. Eftersom platsen inte tjÀnar nÄgot syfte har leverantören erbjudit bÄde byggnader och mark i förhandlingar. Nikkei rapporterar att Apple kan förvÀrva alla tillgÄngar för mellan 730 och 820 miljoner dollar. Apple bidrog med nÀstan hÀlften av fabrikskostnaden för 1,5 miljarder dollar.

NÀr fabriken öppnade i slutet av 2016 började mobilindustrin skifta bort frÄn LCD-paneler. Nu levereras mÄnga flaggskeppssmartphones med OLED-paneler som har bÀttre fÀrgnoggrannhet och effektivitet.

Vissa iPhone-modeller i produktion, inklusive iPhone 11 och förra Ärets iPhone XR, har fortfarande LCD-baserade skÀrmar medan deras avancerade motsvarigheter Àr all-in pÄ OLED-teknik.

Dessutom har Sharp engagerat sig i liknande diskussioner. Foxconn, moderbolaget till Sharp, tillverkar flera komponenter som anvÀnds av Apple och andra företag i sina produkter. Det driver för nÀrvarande tillverkningsfabriker och Sharp kan anvÀnda Japan Displays Hakusan-plats för att stÀrka produktionen. Rapporten föreslÄr att Sharp och Apple kan samarbeta i en affÀr.

Om affÀren omfattar bÄde Sharp och Apple kommer det Cupertino-baserade företaget att fördjupa sitt deltagande i leveranskedjan. Apple utvecklar anpassade marker för iPhone, iPad och Apple Watch, men framtida planer inkluderar interna MicroLED-skÀrmar som ersÀtter nuvarande alternativ.

Samtalen mellan Japan Display och dess potentiella friare pÄgÄr och Nikkei rapporterar att ingen överenskommelse har uppnÄtts. Sharp verkar som den mer troliga köparen, men uteslut inte Apple om det kÀnns som att investera ytterligare i försörjningskedjan. NÀsta Är verkar det som om Japan Display Hakusan kommer att Àgas och drivas av ett annat företag.