Apple kan släppa Mac-datorer med Face ID, föreslår patentet

Apple Macs, Apple Macs Face ID, face id apple macs, Face ID Macbook Pros, MacBook Pros Face ID, face ID iPhone, Apple patent Macs Face ID Framtida Mac-datorer kan komma med Face ID, ett nytt patent upptäckt av Patently Apple verkar föreslå.

Ett nytt patent som lämnats in av Apple antyder att det har en plan att lansera Mac-datorer med Face ID. Enligt patentet, som företaget lämnade in till Europeiska patentverket, visar att Face ID kommer att bli lite mer avancerat tack vare integrationen av retina-skanning. Patentet avslöjar också att Apple kan ta med sig ett TouchBar med TouchID till sitt magiska tangentbord.

Den nya patentansökan, först upptäcktes av Patentligt Apple, beskriver systemet kan vara till och med avancerat än Face ID. Denna nya patentansökan beskriver att systemet kommer att dra nytta av Retina-skanningsteknologi snarare än en 3D-karta över användarens ansikte som i fallet med Face ID, som låter dig låsa upp din iPhone eller iPad Pro genom att titta på den.

Apple ersatte först Touch ID med Face ID 2017. Om du inte vet det, innehåller de senaste iPhonesna och iPad-proffsen Face ID, som låter dig låsa upp din enhet genom att titta på den istället för fingeravtrycksläsaren. Face ID använder avancerad 3D-djupmappning för att skanna användarens ansikte.

Denna process är snabbare och säker än Touch ID, som skannar fingeravtryck. Med tanke på att Apples senaste iPhones och iPad-proffs har ett inbyggt Face ID, skulle det inte vara en överraskning att se nästa generations biometriska autentisering kommer till Mac-datorer.

Läs också: Apple iPhone 11: Triple kamera-inställning för att vända trådlös laddning, allt du behöver veta

Dessutom föreslår patentansökan att MacBook Pro’s Touch Bar kan komma till företagets fristående tangentbord. Cupertino-företaget patenterade tidigare en liknande tangentbordsdesign 2017. Som vanligt är ett patent inte på något sätt en bekräftelse på att Apple kommer att ge sitt Face ID till Mac-datorer, men det Tim Cook-ledda företaget verkar titta in i denna riktning.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button