Apple kan använda Brooklyn-fallet för att få information om FBI: s iPhone-hack

Apple, Apple vs FBI, Apple FBI, Apple FBI-fall, Apple Brooklyn-fall, iPhone-kryptering, iPhone-kryptering hackad, iPhone olåst, Apple vs USA-regeringen, teknik, teknologinyheter Justitiedepartementet kommer att avslöja under de kommande två veckorna om det kommer att fortsätta med sitt försök att tvinga Apple att hjälpa till att få tillgång till en iPhone i ett drogfall i Brooklyn. (Källa: Reuters)

Om det amerikanska justitiedepartementet ber en domstol i New York att tvinga Apple Inc att låsa upp en iPhone, skulle teknikföretaget kunna driva regeringen att avslöja hur den kom åt telefonen som tillhörde en skjutare i San Bernardino, en källa som är bekant med situationen sa .

Justitiedepartementet kommer att avslöja under de närmaste två veckorna om det kommer att fortsätta med sitt försök att tvinga Apple att hjälpa till att få tillgång till en iPhone i ett narkotikafall i Brooklyn, enligt en domstol som lämnade in tisdagen.

Justitiedepartementet drog denna vecka tillbaka en liknande begäran i Kalifornien och sa att den hade lyckats låsa upp en iPhone som användes av en av skyttarna som var inblandade i en ras i San Bernardino i december utan Apples hjälp.

Den rättsliga tvisten mellan den amerikanska regeringen och Apple har varit ett högt testat test av huruvida brottsbekämpning ska ha tillgång till krypterad telefondata.

Apple, med stöd av större delen av teknikindustrin, säger att allt som hjälper myndigheter att kringgå säkerhetsfunktioner kommer att undergräva säkerheten för alla användare. Regeringstjänstemän säger att alla typer av brottsutredningar kommer att bli förlamade utan tillgång till telefondata.

Åklagare har inte sagt om San Bernardino-tekniken skulle fungera för andra beslagtagna iPhones, inklusive den aktuella i Brooklyn. Om Brooklyn-ärendet skulle fortsätta, skulle Apple kunna bedriva juridisk upptäckt som potentiellt skulle tvinga FBI att avslöja vilken teknik den använde på San Bernardino-telefonen, sa källan.

En företrädare för justitiedepartementet hade ingen omedelbar kommentar.

I ett uttalande sa Apple “vi vet inte” FBI: s tekniska lösning, vilken leverantör som har utvecklat den eller “vad den påstås uppnå.”

En federal domare i Brooklyn förra månaden beslutade att han inte hade befogenhet att beordra Apple att inaktivera säkerheten för en iPhone som beslagtagits under en narkotikaforskning. Justitiedepartementet överklagade sedan en tingsrättdomare.

Läs också: Apple vs FBI-striden är över, men krypteringsdebatten kommer att rasa på

Efter att ha överlämnat överklagandet meddelade amerikanska åklagare domaren i San Bernardino-målet att en tredje part hade visat en ny teknik som kunde komma åt iPhone i fråga.

Justitiedepartementet avslöjade den nya tekniken för domaren en dag efter demonstrationen och bekräftade sedan sin framgång på måndagen, enligt domstolsansökningar, även om den inte avslöjade hur dess lösning fungerar.

Den amerikanska regeringen avslöjade inga detaljer i ett brev till Brooklyn-domaren på tisdag. Istället instämde åklagarna endast med en begäran från Apple om att skjuta upp tidsfristerna i ärendet och sa att de skulle uppdatera domstolen senast den 11 april om huruvida de skulle “ändra” sin egen begäran om Apples hjälp.

Brottsbekämpande tjänstemän över hela landet har sagt att de regelbundet stöter på Apple-enheter som de inte kan komma åt.

Hillar Moore III, distriktsadvokat i East Baton Rouge, sa att han har frågat FBI om dess nya teknik skulle få tillgång till en iPhone för att lösa ett mordfall som han övervakar. Moore har ännu inte fått något svar.

“Så småningom vill vi veta: Finns denna teknik tillgänglig för oss, eller kommer tredje part att sälja den, och hur mycket skulle den kosta?” han sa.

Se även: Apples krypteringsrad: FBI knäcker San Bernardino-skyttens iPhone, drar tillbaka rättsfallet

Måste läsa: Varför Apple motstår ett domstolsbeslut för att låsa upp en terrorist iPhone

Relaterade Artiklar

Back to top button