Apple iOS 13: s påminnelser om platsåtkomst lämnar utvecklare missnöjda: Här är vad dessa gör

Apple, Apple iOS 13, Apple iOS 13 platsinställningar, iOS 13 platsinställningar, iOS 13 platsinställningar påminnelser, iOS 13 plats integritet, iOS 13 sekretessinställningar Med iOS 13 sätter Apple fler begränsningar på platsdatatjänster och hur appar får tillgång till dem, vilket har lämnat vissa utvecklare berörda. (Bildkälla: AP)

Med iOS 13 introducerade Apple strängare sekretessregler för användare, inklusive överplaceringstjänster som nu ger kontinuerliga påminnelser när en viss app använder sin platsinformation i bakgrunden. Påminnelserna skickas även om användaren ställer in åtkomst till “Alltid” för en app. Men dessa nya inställningar väcker oro bland apputvecklare, särskilt de som är beroende av platsdata för sina tjänster, enligt en rapport i Wall Street Journal.

För att ge ett exempel på de nya påminnelserna kommer iOS 13 ofta att uppmana användare att Google Maps har haft tillgång till deras plats i bakgrunden under de senaste två dagarna och fråga dem om de vill tillåta detta. Aviseringsvarningen levereras också med en skärmdump på kartan som visar den samlade platsinformationen.

WSJ rapporterar att sju apputvecklare skrev ett e-postmeddelande till Apples VD Tim Cook som tog upp dessa bekymmer redan i augusti, vilket inkluderar Life360 Inc, en app som låter användare spåra familjemedlemmar och Tile, som låter användare spåra saknade objekt. Oron är att fler och fler användare blockerar åtkomst till platsdata.

Bristen på platsinformation har också inverkan på digital reklam. Enligt Jason Smith, affärsdirektör för Location Sciences, “hade platsuppgifter som samlats in av appar medan de inte används sjunkit med 70 procent sedan iOS 13 släpptes.” Smith hade tidigare sagt till Advertisingweek360 att “platsinriktning är en stor drivkraft för marknadsförares reklam på enheter” och tillade att “40 procent av alla mobilutgifter använder platsdata.”

Apple, Apple iOS 13, Apple iOS 13 platsinställningar, iOS 13 platsinställningar, iOS 13 platsinställningar påminnelser, iOS 13 plats integritet, iOS 13 sekretessinställningar Användare kan gå till sekretessinställningar, följt av platstjänster och sedan justera platsinformationens åtkomst för varje app.

Apple å sin sida sa att deras “affärsmodell” inte är uppbyggd “kring att veta en kunds plats eller platsen för deras enhet” och skapade med tanke på integritet.

Vilka är platsinställningarna på iOS 13?

I iOS 13 finns det mer styva kontroller över platsinställningar. Apple har alltid gett användarna möjlighet att kontrollera vilken app som har tillgång till deras platsdata, men med iOS 13 går det ett steg längre. Tidigare var alternativen för platsdelning följande: Endast när du använder appen, Tillåt alltid och tillåt inte. När en app begär åtkomst till platsdata, visar den en kort rad om varför appen ville ha informationen tillsammans med dessa tre alternativ.

I iOS 13, när en app ber om åtkomst till platsdatatjänster, står alternativen nu som: Tillåt medan du använder appen, Tillåt en gång och tillåt inte.

Alltid tillåt alternativet visas inte längre när du först öppnar appen och den ber om platsdata.

Alternativet Alltid finns fortfarande kvar, men för det måste användarna gå till Inställningar> Sekretess> Platstjänster och klicka på varje enskild app.

Räknar du fortfarande ut iOS 13 på din iPhone? Läs vidare för att få de fem mest användbara tipsen från oss

Om du vill ge en app åtkomst till din plats Alltid måste du trycka på den och välja det här individuellt. Inte alla appar har alternativet ‘Alltid’ längre för platsinställningar.

De andra alternativen är Aldrig, vilket är ett fullständigt förnekande av platsdata, Fråga nästa gång, vilket innebär att nästa gång du öppnar appen kommer den igen att be om plats och När du använder appen, vilket innebär att appen bara kan samla in platsinformation när den används och inte i bakgrunden.

Det finns också en appförklaring till varför de vill ha en viss bit av data, vilket också visas i sekretessinställningarna.

Apple, Apple iOS 13, Apple iOS 13 platsinställningar, iOS 13 platsinställningar, iOS 13 platsinställningar påminnelser, iOS 13 plats integritet, iOS 13 sekretessinställningar I iOS 13 skickar Apple meddelanden till användare som påminner dem om att en app har tillgång till data i bakgrunden.

Vad är platsmeddelanden i iOS 13?

I iOS 13 begränsar Apple inte bara insamlingen av platsinformation, det påminner också regelbundet användare om att en viss app kontinuerligt har spårat deras plats. Meddelandena kommer också med en karta över platser och frågar en användare om de vill fortsätta med “Allow Allow” -åtkomst för appen.

Det berättar också för användare att appen samlar in platsinformation i bakgrunden.

För vissa appar som Google Maps är “Alltid tillåt” -åtkomst bättre, särskilt för navigering, trafikuppdateringar i realtid osv. Även för appar som Tile, som förlitar sig på platsdata för att hitta sina spårare, är “Alltid” det bästa alternativ.

Men platsmeddelanden kan också fungera som en påminnelse om att det kanske är dags att ta bort alternativet ‘Alltid’ för en app. Apples påminnelser kan hjälpa även den icke-integritetsmedvetna användaren, notera vilken app som har fått tillgång till deras plats.

Om de anser att tillståndet inte längre behövs kan meddelandet hjälpa dem att stänga av det direkt.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button