Apple iCloud-konton under gisslan? Här är vad du behöver veta

Apple, Apple iCloud-konto, Apple iCloud-konton som gisslan, Turkish Crime Family, Apple hackare, Apple iCloud hackat, Apple iCloud tvåfaktor, Apple iCloud hacking, Apple iCloud hackare lösen Enligt rapporter hävdar en hackargrupp med namnet “Turkish Crime Family” att ha tillgång till över 250 miljoner Apple iCloud-konton. (Källa: AP)

Om du är en Apple-användare måste du sitta ner och säkra ditt Apple iCloud-konto. Enligt rapporter hävdar en hackargrupp med namnet “Turkish Crime Family” att ha tillgång till över 250 miljoner Apple iCloud-konton och hotar att återställa alla dessa och ta bort användardata. Såvida inte Apple betalar 75 000 dollar i bitcoin eller nästan 100 000 dollar iTunes-presentkort, enligt en rapport på MotherBoard.

Så vad betyder det för dig, Apple-användaren? Och vad ska du göra för att skydda ditt iCloud-konto? Här är allt du behöver veta.

Vad hävdar gruppen? Vad är Apples svar på det hela?

Hackergruppen har påstås ha delat skärmdumpar av deras e-postinteraktion med Apples säkerhetsteam med moderkortet också. Dessutom har hackarna fått tillgång till några konton och hävdar att de kan göra en fullständig återställning, datatork för alla dessa 250 miljoner konton.

Enligt en rapport om Wired har Apple fått en tidsfrist den 7 april tills denna dataåterställning sker. Apple å sin sida insisterar på att det inte finns något dataintrång på iCloud-tjänsten, och intrånget har kommit via tredje parts tjänster.

”Vi övervakar aktivt för att förhindra obehörig åtkomst till användarkonton och arbetar med brottsbekämpning för att identifiera de involverade brottslingarna”, säger Apple i ett uttalande.

För närvarande finns det inget sätt att veta eller bekräfta om det har inträffat eller inte är säkert. Men hackarna har visat åtkomst till vissa konton, vilket är oroande.

Vad ska en Apple iCloud-användare göra?

Det här är en bra tid att göra en säkerhetsgranskning av ditt Apple iCloud-konto. Kom ihåg att din iPhone, Mac, etc. är länkade till iCloud, och om du säkerhetskopierar all din data på iCloud kan du vara i riskzonen. För det första skulle det vara en bra idé att ta en säkerhetskopia av viktiga dokument, foton, filer osv. Företrädesvis på en separat hårddisk, som också är krypterad.

Om ditt iCloud-lösenord är ditt förnamn eller andra namn och eller en kombination av bokstäver / siffror, använder du i alla andra lösenord, nu är det dags att ändra detta. Ett iCloud-konto är inte detsamma som ett konto du kan skapa för en ny shoppingtjänst. Det är länkat till några av dina mest värdefulla data, och du måste hålla det säkert.

Läs också: Apple: Mjukvarufel i de senaste WikiLeaks-dokumenten är alla rättade

Till att börja med bör ditt lösenord vara minst 12 tecken; gå med en fras eller ett namn som inte alla i världen känner till. Använd inte din födelsedag eller din makas födelsedag i lösenordet, för om den här informationen finns på sociala medier är det slöseri med tid. Du kan lita på appar som skapar lösenord för att lagra den här informationen också för att göra uppgiften enklare om du inte kan tänka dig något komplicerat.

Finns det tvåfaktorautentisering på Apple iCloud?

God morgon, den har varit där någon gång. Tvåfaktorsautentisering är ett viktigt mått; varje gång du loggar in på iCloud i en ny webbläsare eller dator eller enhet blir du ombedd att ange en säkerhetskod.

För att aktivera, gå till Apple.com och logga in med ditt iCloud-id. Rulla ner till säkerhet så ser du tvåfaktorautentisering som ett av alternativen. Klicka bara på det och när det är aktiverat kan du bestämma vilka enheter du ska få din säkerhetskod. Om du har en Mac använder iPhone dem som pålitliga enheter.

Varje gång du loggar in på iCloud i en ny webbläsare, som Chrome via iCloud-webbplatsen, kommer en sexsiffrig säkerhetskod att blinka på din betrodda enhet, vilket kan vara din Mac eller iPhone. Utan denna kod får du inte logga in. Så nästa gång någon annan försöker komma åt ditt konto på en annan enhet får du en varning tillsammans med säkerhetskoden. På så sätt kan hackare inte komma åt ditt konto, såvida de inte har tillgång till den betrodda fysiska enheten.

Med tanke på att din Apple-enhet sannolikt är kopplad till mycket personlig information, inklusive betalkort eller kreditkort, är det bäst att vara säker och gå till en säkerhetsgranskning av ditt iCloud-konto.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button