Apple granskar policyer efter att Maps-appen ger Krim till Ryssland

Apple, Apple Maps Crimea, Apple Maps Ryssland kontrovers, Apple Maps Crimea kontrovers, Apple Maps Crimea Apple har sagt att de kommer att granska sin kartläggningspolicy efter att ha visat Krim som en del av Ryssland i vissa versioner av sin Maps-app. (Bildkälla: Reuters)

Apple Inc granskar sin kartläggningspolicy efter att företaget kritiserades för att inkludera Krim som en del av Ryssland i vissa versioner av sin Maps-app. “Vi tar en djupare titt på hur vi hanterar omtvistade gränser i våra tjänster och kan göra förändringar i framtiden som ett resultat”, sa Apple i ett uttalande på fredagen.

Tidigare denna vecka anklagade ukrainska tjänstemän Apple för okänslighet för att ha visat Svarta havshalvön som en del av Ryssland på ryska versioner av kartprogramvaran som används på iPhones och iPads. De sa att området är under rysk ockupation och att dess suveränitet inte har förändrats. Ryssland annekterade Krim 2014, vilket ledde till internationella sanktioner.

Apple betonade att Krim endast avbildas på det sättet i Ryssland eftersom företaget följer en lokal lag. Den Cupertino, Kalifornienbaserade teknikjätten har tidigare citerat specifika landslag när de försvarar kontroversiella politiska positioner.

Företaget tog nyligen bort den taiwanesiska flaggan från emoji-tangentbordet på enheter som körs i Hongkong och Macau, efter att ha tidigare dragit den från Kina. Det kom också under skott för att ha dragit en kartapp i Hong Kong som utvecklaren sa var utformad för att hjälpa användare att undvika områden av protest. Apple sa att det följde lokala lagar i båda fallen.

Här är Apples fullständiga uttalande på fredagen: ”Vi vill klargöra för våra kunder runt om i världen att vi inte har gjort några ändringar i Apple Maps avseende Krim utanför Ryssland, där en ny lag trädde i kraft som krävde att vi uppdaterade kartan inom Ryssland.”

“Vi granskar internationell lagstiftning samt relevant amerikansk och annan nationell lagstiftning innan vi bestämmer oss för märkning på våra kartor och gör ändringar om det krävs enligt lag. Vi tar en djupare titt på hur vi hanterar omtvistade gränser i våra tjänster och kan göra ändringar i framtiden som ett resultat. Vår avsikt är att se till att våra kunder kan njuta av att använda Maps och andra Apple-tjänster, överallt i världen. ” Reuters rapporterade företagets kommentarer tidigare.

Relaterade Artiklar

Back to top button