Apple gör att Siri röstinspelningsrecensioner kan vÀlja

Apple gör att Siri röstinspelningsrecensioner kan vÀlja

Apple har redan stoppat ett program som tillÀt tredjepartsentreprenörer att lyssna pÄ Siri-ljudinspelningar, men framöver kommer det att begrÀnsa praxis till Apple-anstÀllda och fÄ det att vÀlja.

“Vi vet att kunder har varit oroade över de senaste rapporterna om personer som lyssnar pĂ„ Siri-inspelningar som en del av vĂ„r Siri-kvalitetsutvĂ€rderingsprocess – som vi kallar klassificering”, sa Apple i ett onsdagens uttalande. “Vi hörde deras oro, avstĂ€ngde omedelbart mĂ€nsklig klassificering av Siri-förfrĂ„gningar och började en grundlig granskning av vĂ„ra metoder och policyer. Vi har beslutat att göra nĂ„gra Ă€ndringar i Siri som ett resultat.”

Betygsprogrammet kommer att Ă„tervĂ€nda “senare i höst”, och nĂ€r det gör det har Cupertino lovat att “inte lĂ€ngre behĂ„lla ljudinspelningar av Siri-interaktioner” och förlitar sig istĂ€llet pĂ„ datorgenererade transkriptioner.

Apple-anvĂ€ndare kan dock vĂ€lja att fĂ„ sina ljudprover analyserade. “Vi hoppas att mĂ„nga vĂ€ljer att hjĂ€lpa Siri att bli bĂ€ttre, medvetna om att Apple respekterar deras data och har starka sekretessregler pĂ„ plats”, sĂ€ger Apple.

Ljudinspelningar analyseras endast av Apple-anstÀllda, inte av tredje part.

Innan programmet stĂ€ngdes av lyssnade entreprenörer pĂ„ “ett litet urval av ljud frĂ„n Siri-förfrĂ„gningar – mindre Ă€n 0,2 procent – och deras datorgenererade transkriptioner, för att mĂ€ta hur bra Siri svarade och för att förbĂ€ttra dess tillförlitlighet”, sĂ€ger Apple. “TĂ€nkte anvĂ€ndaren till exempel att vĂ€cka Siri? Hörde Siri begĂ€ran exakt? Och svarade Siri pĂ„ lĂ€mpligt sĂ€tt pĂ„ begĂ€ran?”

I slutĂ€ndan bestĂ€mde Apple sig emellertid för att dess klassificeringsprocesser inte “levde upp till vĂ„ra höga ideal, och för det ber vi om ursĂ€kt.”

Detaljerna i Apples betygsprogram rapporterades först av förra mÄnaden, som noterade att entreprenörer ofta lyssnade pÄ konfidentiell eller kompromissande information inklusive medicinsk information, lÀkemedelsavtal och sexuella möten. Kort sagt, inget du skulle dela med frÀmlingar.

Apples beslut att begrÀnsa mÀnsklig granskning till Apple-anstÀllda innebÀr att mer Àn 300 entreprenörer över hela Europa nu saknar jobb, rapporterades idag. MÄnga arbetade i Cork, Irland, och har haft betald ledighet sedan 2 augusti.

“Apple, rekryterar genom leverantörsföretag i Irland, tar absolut inget ansvar för anstĂ€llning av entreprenörer och deras behandling i arbetet”, berĂ€ttade en anonym tidigare anstĂ€lld. “De gör vad de vill, och nĂ€r de Ă€r fĂ€rdiga med ditt projekt eller om de förstör (som vad som just hĂ€nde) sĂ€ger de till ditt leverantörsföretag att slĂ€ppa dig, vilket de gör.”