Apple gör AppleCare + till ett månatligt prenumeration

När du köper en Apple-telefon, bärbar dator, surfplatta eller smartwatch kan du lägga till AppleCare + under ett par år i sinnesfrid om något går fel. Men nu behöver du inte begränsa hur länge täckningen varar Apple bestämde sig för att göra det till en prenumerationstjänst.

AppleCare + erbjuder support för din Apple-enhet vid oavsiktlig skada, tekniska problem eller maskinvarufel. Vanligtvis köps denna utökade täckning i förskott i två år, eller så delas kostnaden upp i månatliga betalningar. Men som 9To5Mac rapporterar, med iPhone 11 avslöjade igår, har Apple tyst uppdaterat sina AppleCare + -alternativ.

Förutom att fortfarande kunna köpa täckning i förväg, erbjuder Apple nu AppleCare + som prenumeration. Det betyder att din enhet kan täckas på obestämd tid så länge du fortsätter att betala månadsavgiften, eller så säger Apple att din enhet är för gammal för att fortsätta täckas av AppleCare +.

För Apple innebär innebörden av en prenumerationsmodell möjligheten för kunder att betala mycket mer för AppleCare + om de fortsätter att använda samma enhet i flera år. För konsumenterna betyder det sinnesro under hela Apple-enheten som de köpte med en vanlig, och förhoppningsvis låg, månadsbetalning.

Kostnaden för AppleCare + -prenumerationen varierar beroende på vilken Apple-enhet du har köpt. Vi vet att kostnaden för AppleCare + i förväg för iPhone 11 och iPhone 11 Pro kommer att vara $ 149 respektive $ 199, men den månatliga prenumerationsavgiften kommer inte att vara känd förrän telefonerna startar senare denna månad.

För närvarande verkar det som att prenumerationsalternativet kommer att vara begränsat till iPhone, iPad och Apple Watch. Om det visar sig vara populärt misstänker jag att Apple kommer att utöka det till att omfatta Apple TV och hela Mac-maskinvaran.

Relaterade Artiklar

Back to top button