Apple gör AppleCare + till ett mÄnatligt prenumeration

Apple gör AppleCare + till ett mÄnatligt prenumeration

NÀr du köper en Apple-telefon, bÀrbar dator, surfplatta eller smartwatch kan du lÀgga till AppleCare + under ett par Är i sinnesfrid om nÄgot gÄr fel. Men nu behöver du inte begrÀnsa hur lÀnge tÀckningen varar Apple bestÀmde sig för att göra det till en prenumerationstjÀnst.

AppleCare + erbjuder support för din Apple-enhet vid oavsiktlig skada, tekniska problem eller maskinvarufel. Vanligtvis köps denna utökade tÀckning i förskott i tvÄ Är, eller sÄ delas kostnaden upp i mÄnatliga betalningar. Men som 9To5Mac rapporterar, med iPhone 11 avslöjade igÄr, har Apple tyst uppdaterat sina AppleCare + -alternativ.

Förutom att fortfarande kunna köpa tÀckning i förvÀg, erbjuder Apple nu AppleCare + som prenumeration. Det betyder att din enhet kan tÀckas pÄ obestÀmd tid sÄ lÀnge du fortsÀtter att betala mÄnadsavgiften, eller sÄ sÀger Apple att din enhet Àr för gammal för att fortsÀtta tÀckas av AppleCare +.

För Apple innebÀr innebörden av en prenumerationsmodell möjligheten för kunder att betala mycket mer för AppleCare + om de fortsÀtter att anvÀnda samma enhet i flera Är. För konsumenterna betyder det sinnesro under hela Apple-enheten som de köpte med en vanlig, och förhoppningsvis lÄg, mÄnadsbetalning.

Kostnaden för AppleCare + -prenumerationen varierar beroende pÄ vilken Apple-enhet du har köpt. Vi vet att kostnaden för AppleCare + i förvÀg för iPhone 11 och iPhone 11 Pro kommer att vara $ 149 respektive $ 199, men den mÄnatliga prenumerationsavgiften kommer inte att vara kÀnd förrÀn telefonerna startar senare denna mÄnad.

För nÀrvarande verkar det som att prenumerationsalternativet kommer att vara begrÀnsat till iPhone, iPad och Apple Watch. Om det visar sig vara populÀrt misstÀnker jag att Apple kommer att utöka det till att omfatta Apple TV och hela Mac-maskinvaran.