Apple, Google och Facebook kommer att bli större 2075, säger Apples grundare Steve Wozniak

Apples grundare Steve Wozniak tror att Apple, Google och Facebook kommer att bli större 2075 och dominerar världen. ”Apple kommer att vara runt en lång tid, som IBM (som grundades 1911),” citerade USA Today Wozniak på Söndag.

”Titta på Apples kontanter (246,1 miljarder dollar vid utgången av sitt senaste finansiella kvartal). Det kan investera i vad som helst. Det vore löjligt att inte förvänta sig att de skulle vara där (2075). Detsamma gäller för Google och Facebook, tillade han. Wozniak talade före Silicon Valley Comic Con (SVCC), som har temat som “Framtiden för mänskligheten: Var kommer vi att vara 2075?”

Den tre dagar långa konferensen, som Wozniak hjälpte till att skapa förra året, skulle utforska skärningspunkten mellan popkultur och teknik. SVCC förväntas dra 75 000 till 100 000 från 21-23 april i San Jose. Wozniak har alltid dominerat listan över människor som gör korrekta förutsägelser. 1982 sa han att bärbara bärbara datorer skulle dyka upp och han har starka åsikter om hur vi skulle leva om 58 år.

Han gjorde några andra förutsägelser om vilken typ av planet vi kan förvänta oss 2075. Han sa att öknar kan vara idealiska platser för framtidens städer, designade och byggda från grunden. Där kommer bostadsproblem inte att finnas och människor kommer att skicka mellan kupolformade strukturer. Särskilda bärbara kostymer gör att människor kan våga sig utanför, konstaterade han.

Wozniak tillade att inom alla städer skulle AI vara allestädes närvarande. Konsumenter kommer att interagera med smarta väggar och andra ytor för att handla, kommunicera och underhållas. ”Medicinsk utrustning möjliggör självdiagnos och receptfria läkare. Frågan kommer att vara etisk om vi kan eliminera behovet av läkare, sade han.

Läs också: Detta är inte det ursprungliga Apple, säger grundare Wozniak i Reddit AMA

Teknikentreprenören är också övertygad om att en koloni kommer att finnas på den röda planeten. Han föreställer sig att jorden är zonindelad för bostadsbruk och Mars för tung industri. Han sa att det inte finns någon chans för att människor på jorden skulle kunna kommunicera med utomjordingar. ”Det finns en” slumpmässig chans ”att jordarter kommer att kommunicera med en annan ras. Det är värt att prova men jag har inte stora förhoppningar, sade han.

Steve Wozniak grundade Apple tillsammans med Steve Jobs 1976 och utvecklade Apple I-datorn 1976. Han utformade främst Apple II 1977, medan Jobs övervakade utvecklingen av dess ovanliga fodral och Rod Holt utvecklade den unika strömförsörjningen.

Relaterade Artiklar

Back to top button