Apple godkänner uppdatering av meddelandeprogrammet Telegram mitt i Rysslands klaff

Telegram tillbaka på Apple, Telegram Rysslandsförbud, Apple Telegram-app, krypterad meddelandetjänst, Tim Cook, internetcensur, Pavel Durov Telegram, onlineinnehåll, teknikföretag Apple har godkänt en uppdaterad version av Telegram-meddelandetjänsten, en dag efter att Telegram klagat på att det hade förhindrats att få programvaruförbättringar i händerna på iPhone-ägare över hela världen. (Filfoto)

Apple har godkänt en uppdaterad version av Telegram-meddelandetjänsten, en dag efter att Telegram klagat på att det hade förhindrats att få programvaruförbättringar i händerna på iPhone-ägare över hela världen. Telegrams verkställande direktör Pavel Durov tillkännagav turneringen på Twitter och tackade Apple och VD Tim Cook för att få den senaste Telegram-versionen “till miljoner användare, trots de senaste motgångarna.”

På torsdag hade Durov sagt att Apple hade vägrat att tillåta uppdateringar i sin App Store sedan april. Apple har hittills motstått en rysk order den månaden att helt ta bort applikationen från butiken, och uppdateringsförseningen väckte oro för att Apple flyttade till att blidka myndigheterna där. Utan en uppdatering fungerade inte alla Telegram-funktioner på den senaste iPhone-programvaran, och Telegram sa också att den kämpade med nya europeiska dataskyddslagar. Om förbudet hade blivit permanent skulle Telegram ha blivit osäkert med tiden eftersom säkerhetsfel upptäcktes men inte kunde korrigeras genom den normala uppdateringsprocessen.

Varken Apple eller Telegram förklarade orsaken till den tidigare bristen på godkännande eller för reverseringen. På fredagen svarade Apple inte på förfrågningar om kommentarer. Apples kontroll över applikationerna i sin butik gör det möjligt att inspektera och godkänna eller ogilla alla nya versioner, inklusive uppdateringar som löser mindre tekniska problem. Om den inte godkänner en uppdaterad version av programvaran kan den inte distribueras via App Store. “Ryssland förbjöd Telegram på sitt territorium i april eftersom vi vägrade att tillhandahålla dekrypteringsnycklar för all vår användares kommunikation till Rysslands säkerhetsbyråer”, sa Durov torsdag. Rysslands federala säkerhetstjänst (FSB) sa att den behövde skydda mot säkerhetshot.

Efter Rysslands beslut att blockera den populära meddelandetjänsten drog tusentals demonstrationer i Moskva mot vad demonstranter kallade internetcensur. Telegram utmanar blocket vid ryska domstolar. Regeringar har ökat trycket på teknikföretag att aktivt polisinnehåll i fler former, inklusive applikationer. I Kina förbjöd Apple nyligen applikationer för virtuellt privat nätverk och tog bort New York Times från sin digitala marknadsplats.

Läs också: Topp WhatsApp-alternativ som är värda ett försök

Apple har sagt offentligt att de skulle meddela utvecklare när applikationer togs bort på en regerings begäran, att det skulle begränsa borttagningar till specifika länder när det är möjligt, och att det började under andra halvåret i år noterar antalet förfrågningar i periodiska transparensrapporter. för borttagning av applikationer. Inget av detta täcker nödvändigtvis begränsningar för uppdateringar.

Relaterade Artiklar

Back to top button