Apple ger Tim Cook upp till en miljon aktier som intjänas fram till 2025

Tim Cook, Apple, Apple delar Tim Cook, Tim Cook Apple-belöning, Tim Cook Apple-aktier, Apple-aktier, Apple-aktier, Tim Cook Apple-aktier

Apple Inc sa att det ger verkställande direktören Tim Cook nya aktieutmärkelser som kan ge honom så många som en miljon aktier till 2025.

Ersättningen, som för närvarande är värd 76 till 114 miljoner dollar beroende på Apples aktieprestanda, ger Cook en ny anledning att fortsätta driva världens största teknikföretag.

Kapitalet kommer i två paket, enligt en lagstiftningsansökan på tisdag. Den första omfattar 333 987 begränsade aktienheter som intjänas i tredjedelar den 1 april 2023, 2024 och 2025. Den andra har 333 987 enheter som kommer att intjäna den 1 oktober 2023 och baseras på Apples relativa aktieutveckling under tre år. Cook får ingenting av detta pris eller 200 procent, beroende på aktier. Om allt går bra skulle Cook få cirka 1 miljon aktier totalt.

”Tim har tagit med oöverträffad innovation och fokus i sin roll som VD och visat vad det innebär att leda med värderingar och integritet,” sa Apples styrelse i ett uttalande. “För första gången på nästan ett decennium tilldelar vi Tim ett nytt aktietillskott som kommer att vinna över tiden i erkännande av hans enastående ledarskap och med stor optimism för Apples framtid när han fortsätter dessa ansträngningar.”

Apples aktier har ökat de senaste åren när Cook hjälpte företaget att krossa nya iPhones, klockor, AirPods och digitala tjänster, samtidigt som man avvärjer effekterna av ett handelskrig mellan USA och Kina och en global pandemi. Verkställande direktören blev miljardär tidigare i år, men han har gett bort en del av den rikedomen.

De nya paketen markerar de första aktieutmärkelserna som utfärdades till Cook sedan han utsågs till VD 2011. Cook, 59, har inte gett någon indikation på att han planerar att avgå, men successionsplanering har varit en viktig diskussionspunkt i Apples nya styrelse och ledning Bloomberg har rapporterat.

För några veckor sedan frågades Cook hur länge han planerar att driva Cupertino, Kalifornien-teknikjätten. “Vi får se,” sa han. “Vid någon tidpunkt gör vi naturligtvis alla något annat.”

Apples Chief Operating Officer Jeff Williams, Chief Financial Officer Luca Maestri och General Counsel Kate Adams beviljades också nya aktieutmärkelser enligt samma tidsplan och villkor som Cook. De andra cheferna fick dock mindre paket.

Relaterade Artiklar

Back to top button