Apple fortsätter att vara det mest lönsamma telefonföretaget 2019, följt av Samsung

Apple, iPhone, iPhone 11, iPhone 11 försäljning, iPhone 11 försäljning i Kina, iPhone leveranser i Kina Apple dominerar den globala handenhetsmarknaden 2019.

Det här året har varit bra några smarttelefontillverkare som Apple. Siffrorna visar också samma. Enligt Couterpoints rapport ‘Global Handset Industry Profit Share’ har Apple tagit 66 procent av branschens vinst och 32 procent av den totala handenhetens intäkter under 2019. Efter Apple följer Samsung i listan och tar 17 procent av de totala handenhetens branschvinster. . Forskningsbyrån noterar att bland de tio bästa varumärkena har bara Samsung och Huawei lyckats öka sina intäkter på årsbasis. “Den ökade blandningen av Galaxy A-serien tillsammans med den positiva starten av Galaxy Note 10-serien var den viktigaste orsaken till tillväxten”, konstaterar Counterpoint.

Enligt Counterpoint-rapporten har det totala globala handenhetsresultatet minskat med 11 procent till 12 miljarder USD under tredje kvartalet 2019 jämfört med den här tiden förra året. Anledningen till nedgången sägs vara “på grund av en ökad blandning av inträde till mellanliggande produkter och en minskning av intäkterna för viktiga smarttelefon-OEM.” Nedgången beror sannolikt också på grund av en förlängning av ersättningscykeln för premiumsmartphones eftersom årets hårdvarufunktioner inte har kunnat erbjuda konsumenterna en anledning att uppgradera till en ny smartphone.

Efter de två bästa företagen, Apple och Samsung, i listan är Huawei, Oppo, Vivo och Xiaomi. När vi talar om låga vinstmarginaler för de kinesiska smarttelefonföretagen noterar forskningsbyrån: ”Kinesiska smarttelefonvarumärken arbetar med låg vinstmarginaler, men bättre än tidigare år, även om de expanderar utanför Kina och också tränger igenom höga prisnivåer. ”

”Kinesiska varumärken erbjuder attraktiva erbjudanden för mogna smarttelefonanvändare med nya funktionsfyllda flaggskepp till överkomliga priser. Några av dessa kinesiska varumärken tittar nu också på att tjäna pengar på sin användarbas genom att lansera tjänster som finansiella tjänster, IoT-produkter och andra. Det blir emellertid en utmaning för kinesiska varumärken att öka sina ASP och marginaler för smartphones på grund av en kombination av längre konsumentinnehavsperioder och Apple sänker prissättningen på vissa viktiga SKU: er, vilket har begränsat det utrymme som kinesiska leverantörer hade använt för att öka sina ASP: er, ”I rapporten anges vidare.

Apple toppar listan

Liksom förra året toppar Apple listan med maximal vinstandel i år. Och det beror helt klart på företagets senaste “inte så dyra” iPhone 11, som lanserades i september månad i år. iPhone 11 har fått stort svar från konsumenter runt om i världen inklusive Indien. Från och med förra året, med lanseringen av iPhone XR, ändrade Apple sin strategi genom att komma in i det “prisvärda” segmentet. Samma strategi genomfördes i år med lanseringen av iPhone 11, vilket gjorde telefonen tillgänglig för ett bredare spektrum av konsumenter. Det positiva svaret hjälpte Apple att toppa Couterpoints diagram ” Global Handset Industry Profit Share ”.

Forskningsbyrån konstaterar att ”den lojala premiumbasbasen på de stora marknaderna som USA, EU och Japan är en av anledningarna till att Apple fortfarande kan bedriva en vinstnivå som konkurrenterna bara kan önska sig. Nu med en stark servicestrategi är Apples övergripande ekosystem tillräckligt starkt för att garantera ett stabilt intäktsflöde de närmaste åren. I en omedelbar framtid tror vi att Apples vinst för semestersäsongen kommer att öka med den nya sortimentet av iPhones som får bra grepp. ”

5G kommer att medföra förändring

Det kommande året, 2020, kommer att se några förändringar vad gäller smartphone-industrin. Det beror på att 5G kommer in på marknaden. Flera OME som bland andra Xiaomi, Samsung, Vivo, Oppo har redan börjat arbeta med sina 5G-smartphones för att lanseras det kommande året. Antagandet av 5G sägs driva några uppgraderingar bland konsumenterna. “Även om intäktsökningen är sannolikt kommer kostnaderna för materialräkningar (BoM) också att öka, så vinstmarginalerna kanske inte gynnas i samma utsträckning”, konstaterar rapporten.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button