Apple förlänger rally och förstärker 2019 som bästa år på ett decennium

Apple, Apple-decenniet, iPhone, MacBook, iPad, iPod, Apple-prestanda, Apple-lager, Microsoft, Amazon För nästan 10 år sedan stängde Apple 2009 med en årlig uppgång på nästan 150 procent, då aktierna började återhämta sig efter finanskrisen.

Apple Inc-aktier steg på torsdag och slog det senaste i en serie rekordhöjder när iPhone-tillverkaren var på rätt spår för sitt bästa årliga resultat på ett decennium. Aktien steg hela 1,6 procent den första amerikanska handelsdagen efter jul, då marknaderna stängdes. Att bidra till den positiva tonen har tidiga läsningar om utgifterna under semestershoppingperioden varit starka, och Apple-produkter – särskilt AirPods och iPhone – citerades allmänt som “måste-ha” -föremål på kundernas önskelistor, enligt en Evercore ISI-undersökning. .

Torsdagen var redo att vara den tredje raka dagliga vinsten för aktien. Apple stängde endast fem gånger under 18 handelssessioner denna månad till torsdag. December månad-till-dag vinst på mer än 7 procent har Apple på rätt spår för sin 10: e positiva månad 2019.

Rallyt har gett en vinst på mer än 80 procent i år för det största börsnoterade amerikanska företaget och tillförde cirka 530 miljarder dollar i marknadsvärde. Den vinsten är mer än börsvärdet för alla utom fem företag i S&P 500-indexet och dubbelt så mycket som Intel Corp.

För nästan 10 år sedan stängde Apple 2009 med en årlig uppgång på nästan 150 procent, då aktierna började återhämta sig efter finanskrisen. Företagets 2019-rally toppar lätt nästan 30 procents vinst i S&P 500, liksom ökningen i andra mega-cap-namn. Microsoft Corp ökar med mer än 55 procent i år, medan Amazon.com Inc har ökat med cirka 23 procent, eller mindre än en tredjedel av Apples förskott.

Apple slösade ingen tid i år med att lägga in vad som skulle visa sig vara en botten för 2019. Det slog en avgörande negativ anteckning den 2 januari och minskade intäktsutsikterna för första gången på nästan två decennier. Nyheten ledde till en massiv försäljning, men aktier återhämtade sig snabbt och flyttade sig konsekvent högre under hela året. Tecken på att handelsspänningarna mellan USA och Kina avtog har gett en stadig makroekonomisk medvind för aktierna.

Det Cupertino, Kalifornienbaserade företaget ”började året med ett överraskande negativt förhandsmeddelande som följdes av C1H19 baissistiska känslor på aktien på grund av långsam iPhone-enheter, brist på en tydlig 5G-strategi och handelsspänningar mellan USA och Kina,” Cowen analytikern Krish Sankar påminde om i en 17 december-rapport. ”Den känslan blev positiv” under andra halvåret.

Sankar krediterade vändningen i känslan av tillväxt i Apples tjänsteverksamhet, en division som har varit i fokus med lanseringen av en streamingvideoprodukt och ett prenumerationsbaserat videospelutbud. Ännu viktigare är att Wall Street ser fram emot den förväntade lanseringen av en 5G iPhone 2020 och blir mer optimistisk om dess potential. Flera företag har nyligen höjt sina prismål på aktien, med nästa generation av Apples viktigaste produktlinje som i stort sett citeras som en anledning.

Förutom Cowen, som höjde sitt mål till $ 325 från $ 290 tidigare denna månad, citerade Piper Jaffray 5G-spänning när det ökade sitt mål med $ 15 förra veckan. På måndag lyfte Wedbush sitt mål till en Street-high-vy på $ 350 och förutspådde nästa generations iPhone – förväntas bli ett större framsteg i hastighet och funktionalitet än iPhone 11, som också presterade starkare än många förväntade sig – skulle “öppna upp flodgrindarna ”om enhetsuppgraderingar. År 2019 stod iPhone för cirka 55 procent av Apples totala intäkter.

Det genomsnittliga kursmålet för Apple-aktier ligger på cirka 268 dollar, vilket innebär en nackdel med cirka 7 procent från varifrån den handlades. Trots det förblir Wall Street i stort sett positivt på Apple, med 28 företag som rekommenderar investerare att köpa aktien. För att jämföra har 14 företag neutrala betyg, medan sju förespråkar försäljning.

Ett kommande test för Apple-aktier kommer i slutet av januari, då det förväntas rapportera sitt resultat för första kvartalet. Analytiker letar efter en vinsttillväxt på mer än 8 procent, tillsammans med en omsättningstillväxt på 4,5 procent. Det förväntas sälja cirka 66,7 miljoner iPhone-enheter under kvartalet, enligt en uppskattning av Bloomberg MODL, vilket återspeglar en tillväxt på cirka 0,8 procent jämfört med året innan. Det genomsnittliga försäljningspriset för iPhone förväntas vara $ 781,35, en minskning med 4,1 procent från året innan.

Relaterade Artiklar

Back to top button