Apple förklarar hur återupptagna butiker kommer att vara olika

Vi har hört hur Apple tänker sakta börja återuppta sina butiker under de kommande veckorna, men nu vet vi hur annorlunda en upplevelse det kommer att bli för besökare.

Deirdre O’Brien, Apples senior vice president för detaljhandel och människor, publicerade ett brev till kunderna på Apples webbplats igår med en beskrivning av företagets strategi för att öppna butiker igen. Beslutet att öppna en viss butik kommer att drivas av tillgänglig data. O’Brien förklarar: “Vi tittar på alla tillgängliga uppgifter – inklusive lokala fall, nära och långsiktiga trender och vägledning från nationella och lokala hälso- och sjukvårdstjänstemän. Dessa är inte beslut vi rusar in i.” Hon gör det också klart att om förhållandena ändras lokalt, kommer Apple inte att tveka att stänga en plats igen.

När en butik är öppen, förvänta dig inte samma upplevelse som du hade innan pandemin. Apple vidtar förståeligt ett antal försiktighetsåtgärder för att skydda teamet som arbetar i butiken såväl som kunderna. Flera djuprengöringar kommer att genomföras dagligen på varje plats och fokus flyttas till en en-till-en-tjänst, vilket innebär betydligt färre kunder i en butik åt gången.

Alla Apple-anställda som arbetar i en butik måste ha en ansiktsmask, liksom kunderna, men Apple kommer att tillhandahålla en mask för alla kunder som inte har en. Men innan inträde kommer en temperaturkontroll att genomföras och “postade hälsofrågor kommer att skärmas för dem med symtom – som hosta eller feber – eller som nyligen har exponerats för någon som är infekterad med COVID-19.” Sådana åtgärder kommer helt klart att leda till att linjer bildas utanför butikerna, så O’Brien lyfter också fram tillgängligheten av hämtning från trottoarkanten från butiker efter beställning online som ett alternativ.

Om du vill veta när din lokala butik är öppen igen, ange din stad, stat eller postnummer på Apples sida Hitta en butik.

Relaterade Artiklar

Back to top button