Apple förbjuder Vaping-appar

Apple förbjuder Vaping-appar

Vaping kanske inte Àr sÄ dÄligt för din hÀlsa som att röka cigaretter, men det betyder inte att det Àr en hÀlsosam vana. Nu svarar Apple pÄ rapporter om lungskador och dödsfall genom att förbjuda vaping-appar frÄn App Store.

Som Axios rapporterar har alla 181 befintliga vaping-appar som listas i App Store i morse tagits bort och Apples riktlinjer för granskning av App Store har uppdaterats. Inga nya appar som “uppmuntrar eller underlĂ€ttar anvĂ€ndningen av dessa produkter” kommer att tillĂ„tas i framtiden, vilket innebĂ€r att allt som relaterar till vaping inte lĂ€ngre Ă€r acceptabelt pĂ„ Apples mobila enheter.

Apple tillÀt aldrig appar som möjliggör köp av vÀtskefyllda patroner, som vaping-enheter Àr beroende av. Vissa vaping-enheter kan dock lÀnkas till en iOS-app för att hjÀlpa till att kontrollera vissa funktioner som temperatur och belysning, eller mer allmÀnt, vissa appar var för vaping-spel eller nyheter. De Àr nu alla effektivt förbjudna.

SĂ„ varför bestĂ€mde Apple sig för att vĂ€nda ryggen till vaping? Enligt ett uttalande Axios fick frĂ„n Apple, “Nyligen har experter som strĂ€cker sig frĂ„n CDC till American Heart Association tillskrivit en mĂ€ngd lungskador och dödsfall till e-cigarett- och vapingprodukter, som gĂ„r sĂ„ lĂ„ngt att de kallar spridningen av dessa enheter. en folkhĂ€lsokris och en ungdomsepidemi … Vi hĂ„ller med och vi har uppdaterat vĂ„ra riktlinjer för granskning av App Store för att spegla att appar som uppmuntrar eller underlĂ€ttar anvĂ€ndningen av dessa produkter inte Ă€r tillĂ„tna. FrĂ„n och med idag Ă€r dessa appar inte lĂ€ngre tillgĂ€ngliga att ladda ned.”

Även om detta kan irritera vissa iPhone-Ă€gare som regelbundet anvĂ€nder e-cigaretter, Ă€r det osannolikt att de byter in Apples smartphone för en Android-enhet. Google Play-butiken Ă€r Ă„tminstone öppen för vaping-relaterade appar för tillfĂ€llet. Det Ă€r ocksĂ„ vĂ€rt att notera att alla befintliga vaping-appar som du har installerat pĂ„ din iOS-enhet kommer att fortsĂ€tta vara tillgĂ€ngliga att anvĂ€nda.